PUBLICITAT

Martí proposarà congelar o aplicar l'IPC a les transferències

  • El Govern demanarà un nou esforç als comuns fins que el nou marc fiscal estigui del tot assentat
JOAN RAMO BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La reunió entre els cònsols i Martí, el gener passat Foto: ÀLEX LARA

El cap de Govern ho va deixar anar en una entrevista a la televisió pública. Dimarts que ve demanarà als comuns més sacrifici pel que fa a les transferències que les corporacions reben per llei de l'Administració central, que representen el 18% dels ingressos tributaris de l'Executiu.

Segons ha pogut saber aquest diari de fonts de DA la proposta inicial seria congelar les transferències, si bé aquest és el punt de partida des del qual es podria arribar a una altre mena d'acord, que les mateixes fonts van subratllar com pactar un increment de les transferències segons l'IPC anual. Amb tot, aquesta segona via tampoc suposarà un gran increment dels 52 milions d'euros que les corporacions comunals han rebut aquest any.

La proposta de Toni Martí té un segon punt: que la durada de l'acord (si és que n'hi ha) sigui de dos anys, i per tant afectaria als exercicis 2015 i 2016. En la mateixa entrevista a La Rèplica Martí va explicar que per poder fer la redefinició del percentatge d'ingressos que s'ha de transferir als comuns cal tenir assentat el marc fiscal, i que per a això caldrà esperar encara alguns anys.

Per a la propera reunió sobre aquesta qüestió, Martí va avançar que l'eix central seran les transferències, i en aquest sentit, va recordar la demanda que va fer l'any passat de congelar les transferències, i va agrair que els comuns ho acceptessin. Per al proper any Martí va anunciar que farà una nova proposta «molt clara» i ha dit que «vull pensar que serem tots suficientment generosos per entendre que podem tancar un document». Aquest seria, segons el cap de Govern, a l'espera de redefinir els percentatges de transferències que s'han de donar als comuns, i que hauran d'anar en funció de com s'adapti el marc fiscal. Per a això, segons Martí, encara falten alguns anys, i per tant de moment es demanarà «fixar un màxim a les competències, una xifra estable».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT