PUBLICITAT

El servei d'oportunitats a europa, el recurs més sol·licitat pels joves

  • El document també destaca les 14.589 consultes fetes pels joves al Servei d'Informació General
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'oficina Jove de l'Alt Urgell Foto: EL PERIÒDIC

El Servei d'Oportunitats a Europa ha estat durant l'any passat el producte estrella de tots els serveis que ofereix l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, tal i com es desprèn de la memòria anual d'aquesta oficina juvenil alturgellenca. Respecte aquest servei, els joves de la comarca han sol·licitat informació i assessorament sobre tots els recursos que s'ofereixen a l'hora d'estudiar o treballar en algun país de la Unió Europea.

Davant d'aquests dades, el conseller comarcal de Joventut, Ricard Pérez, i la regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, van manifestar ahir que «continuarem treballant des de l'Oficina Jove en aquesta línia, fent que el fet de marxar a fora no sigui un últim recurs sinó que sigui una oportunitat que tenen avui dia els joves». «Marxar a l'estranger permet als joves conèixer altres cultures, agafar experiència, formar-se i omplir els seus currículums de contingut per poder tornar al Pirineu encara més ben preparats», van remarcar Pérez i Planes.

En aquest sentit, cal destacar que des de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell ha gestionat que cinc joves de l'Alt Urgell hagin pogut realitzar diferents projectes a través del Servei de Voluntariat Europeu, i alhora aquest mateix organisme juvenil ha acollit nou joves procedents de diversos països de la Unió Europea que han portat el seu projecte de voluntariat a la Seu i comarca.

Per a aquest any, l'Oficina Jove de l'Alt Urgell està treballant en nous projectes europeus en el marc del programa Erasmus.

La memòria també recull altres dades prou significatives dels usos que en fan els joves del gran ventall de recursos que ofereix.

Pel que fa al Servei d'Informació General s'han donat resposta a les 14.589 consultes que han efectuat els joves alturgellencs al llarg de l'any passat. El canal més emprat per fer-les ha estat el presencial, mentre que la franja d'edat que més consultes ha fet ha estat la que va dels 16 als 25 anys. Respecte a la temàtica de les consultes destaquen les fetes sobre habitatge i treball, seguides per temes d'educció i de formació.

«Volem que l'Oficina Jove continuï sent un referent per als joves de la comarca, donant-los a conèixer totes les eines que s'hi ofereixen, que en són moltes i d'àrees diverses, per tal que en treguin el màxim profit», van abundar Pérez i Planes.

Cal remarcar que durant el 2013, el servei d'informació general ha millorat el butlletí mensual que s'envia als joves de la Seu i comarca, fent-lo més útil. I s'ha creat un butlletí específic de temes europeus.

En un altre ordre de coses, la memòria també recull que durant el 2013 un total de 29 entitats del territori han fet ús de les sales de reunions de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell. D'aquestes, 21 entitats en fan ús de manera puntual, mentre que vuit entitats s'hi reuneixen de manera permanent.

Un altre dels serveis més recurrents pels joves de l'Alt Urgell és el de treball que a través del projecte Espai Actiu de Recerca de Feina que ha realitzat 500 assessoraments individualitzats durant l'any 2013, tant a la Seu d'Urgell, i quinzenalment a Oliana.

Des d'aquest servei s'ha portat a terme al llarg de l'any passat la primera edició del projecte pilot d'emprenedoria i ocupació jove rural adreçat a joves universitaris i de CFGS. De cara a aquest any, es vol fomentar a alumnes que estudiïn el darrer curs universitari i realitzar-lo els dissabtes.

Habitatge / El servei d'habitatge és un altre dels recursos més sol·licitats amb l'assessorament de 2.000 joves, tant des del servei d'ajut per a joves com de la borsa jove d'habitatge.

Respecte al servei d'educació i cultura de l'Oficina Jove, en destaca el projecte Tots som joves, tots som grans on hi participen 41 joves i diverses entitats alturgellenques. S'han doblat les consultes respecte beques i ajuts en matèria d'educació, mentre que el programa Pack Lleure ha atès més de 100 joves.

El servei de salut segueix oferint la consulta sociosanitària que es realitza setmanalment per part de l'Associació Antisida de Lleida.

D'altra banda, cal recordar que l'Oficina Jove de l'Alt Urgell també realitza diversos tallers als centres educatius de secundària de la comarca. Durant el 2013 s'han fet 21 tallers sobre treball i de salut, i s'han atès 1.040 alumnes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT