PUBLICITAT

Els Nacionals arrenquen repartits en supergegant i supercombinada

  • Marc Oliveras i Sara Raméntol vencen en SG, mentre que Àxel Esteve i Carmina Pallàs ho fan en SC
R. MORA
EL TARTER

Periodic
Àxel Esteve va remuntar a l'eslàlom el temps que havia cedit en supergegant, per vèncer la supercombinada Foto: FAE

La competitivitat que hi ha dins dels equips nacionals de la FAE es va mostrar ahir en l'inici dels Campionats Nacionals d'esquí alpí. Les dues proves inaugurals van ser el supergegant i la supercombinada, i totes dues curses van tenir guanyadors repartits. En la primera, Marc Oliveras va imposar la seva llei en velocitat, mentre que en dones va ser Sara Raméntol la que es va dur la victòria; en la segona, l'eslàlom va capgirar les situacions, i Àxel Esteve, que havia estat segon al supergegant, es va imposar en la supercombinada, cosa que també va fer Carmina Pallàs, que també havia estat segona en la primera mànega.

La pista Llop del Tarter (Grandvalira) va rebre ahir l'inici dels Nacionals d'esquí alpí en una jornada en què el temps va obligar a suspendre dos supergegants FIS, tot mantenint el calendari de les dues competicions nacionals que hi havia reservades. Així, en el supergegant que es va disputar d'inici, en categoria masculina el dominador va ser Oliveras, tot i que amb un avantatge realment curt davant d'Esteve, que només se situava a 0,09s. Tercer era Kevin Courrieu, que està fent un bon final de temporada, a només 0,81s de la primera plaça.

Tenint en compte que Esteve domina més l'eslàlom que no pas Oliveras, centrat tota la temporada en velocitat, les espases estaven en alt per a la segona mànega que decidiria la supercombinada. Així, efectivament, en la ‘supercombi' el triomf va caure de part d'Esteve, que va avantatjar Oliveras amb un crono de 57,37s en l'eslàlom, pels 58,11s del velocista, que en el total deixaven la classificació amb Esteve amb 1min 53,37s, mentre que Oliveras era segon a 0,65s. El podi el completava Kevin Courrieu, amb 1min 56,05s, a 2,68s en el que era una bona cursa per al jove del 97.

GUTIÉRREZ, FORA EN EL SUPERGEGANT / El supergegant femení va tenir una primera decepció quan Mireia Gutiérrez va acabar fora de cursa. Va perdre la línia en aquesta baixada i es va quedar sense opcions. Les dificultats a la pista hi eren, però de la situació se'n va aprofitar Sara Raméntol, que es va imposar amb 58,47s, per davant de Carmina Pallàs, que amb 58,51s es quedava a només 0,04s del títol. Tercera era Sissi Hinterreitner, que aquest any ha debutat amb l'equip nacional i ha acabat evolucionant en velocitat. Ahir va fer un temps de 59,25s, a 0,78s de Raméntol.

En l'eslàlom que donava el temps per a la supercombinada, Raméntol va cedir davant de Pallàs, que es va imposar amb un 58,12s que la deixava amb un total de 1min 56,63s, quedant Raméntol a 0,31s. Hinterreitner va acabar a cinc segons l'eslàlom i se'n va anar a la 7a posició.

AVUI, EL GEGANT A ARCALÍS / Els Campionats Nacionals d'Andorra viuen avui la segona jornada de competició amb la disputa del gegant a Arcalís (Vallnord). La competició començarà a les 8.30h amb la primera mànega, i a les 10.45h continuarà amb la segona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT