PUBLICITAT

Ocupació del 80% al Pirineu els dies de Setmana Santa

  • La procedència dels visitants serà sobretot de Catalunya
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Un grup de barques comencen el descens pel riu Noguera Pallaresa, a Llavorsí Foto: acn /marta lluvich

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una bona ocupació turística per aquestes vacances de Setmana Santa a les zones turístiques del Pirineu i les Terres de Lleida, principalment en el període comprès entre el Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua (del 18 al 21 d'abril). Les estacions d'esquí alpí de Baqueira Beret, Boí Taüll Resort i Espot Esquí aprofiten l'esprint final de la temporada per a aquestes vacances de Setmana Santa, mentre que les empreses de turisme actiu i esports d'aventura inicien pràcticament ara la nova campanya amb tota la seva oferta d'activitats de terra, aire i aigua i amb 223 firmes que treballen al conjunt de la demarcació. A més, els visitants tenen a l'abast una oferta de turisme cultural, moltes festes tradicionals, una variada oferta gastronòmica i activitats de tot tipus vinculades amb la Setmana Santa, com també una diversitat de propostes relacionades amb el turisme familiar com l'inici de la pròxima temporada del Tren dels Llacs el 19 d'abril o el programa Explora el Parc del Parc Natural de l'Alt Pirineu, entre moltes altres iniciatives arreu de les comarques lleidatanes.

El Patronat preveu una bona ocupació turística per aquestes vacances de Setmana Santa, que es podria situar al voltant del 80% a les zones turístiques de la demarcació de Lleida del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua i entre el 35 i el 40% del dissabte, 12 d'abril, fins al Dijous Sant.

Els nivells d'ocupació per a aquestes vacances de Setmana Santa variarà d'acord amb la tipologia dels establiments d'allotjament turístic, com també segons les diferents zones turístiques de la demarcació de Lleida. Les comarques del Pirineu seran les que tindran una millor ocupació turística, mentre que la procedència dels visitants serà majoritàriament de Catalunya, seguida dels de la Comunitat Valenciana, Madrid, la resta de l'Estat i del sud de França.

Per sectors, la Federació d'Hostaleria de Lleida preveu que a les zones turístiques de les comarques de Lleida i a les zones d'influència de les estacions d'esquí els establiments d'hoteleria arribin a una mitjana d'ocupació del 80 % del Divendres Sant al Dilluns de Pasqua. En canvi, l'ocupació des del Diumenge de Rams fins al Dijous Sant oscil·larà al voltant del 40%. Aquests percentatges corresponen a les perspectives d'ocupació, atès que actualment el nombre de reserves és inferior i se situa al voltant del 35% en el primer tram del període vacacional i en un 65% els dies festius de la Setmana Santa amb la previsió d'arribar al 80%. Per aquestes dates les comarques de Lleida tenen el 85% de la seva oferta de places d'hoteleria obertes al públic. Cal tenir present que les reserves cada vegada s'ajusten més a la data de sortida de vacances, depenent de la climatologia i també de les ofertes.

turisme rural / Pel que fa al turisme rural, la Federació de Cases de Turisme Rural de les Terres de Lleida preveu un comportament més homogeni en el conjunt de la demarcació de Lleida, tant a les comarques del Pirineu com a les de la plana, que podria tenir una mitjana d'ocupació situada al voltant del 80 % durant els quatre dies festius de Dijous Sant a Dilluns de Paszqua i entre un 30 i un 35% la resta de dies.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT