PUBLICITAT

Cinca diu que els comuns han utilitzat transferències per a despesa corrent

L. F .M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jordi Cinca. Foto: TONY LARA

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va respondre ahir a les declaracions de la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, fetes «amb to de crispació», segons el ministre, en les quals Ferrer, assegurava que «si algú es pensa que el problema d'Andorra són els comuns està molt equivocat» i apuntava a «les finances públiques, l'Administració pública i la llei de la funció pública» i en les quals afegia finalment «que els comuns hem aconseguit arribar a l'equilibri pressupostari». Cinca va voler recordar a la cònsol que «quan parlem de finances públiques les engloba totes», també la dels comuns, i va advertir que «hem de ser prudents i humils», ja que els èxits dels comptes dels comuns «són gràcies a fer un compliment limitat de la llei de transferències»: «A ningú se li escapa que part del 80% que ha d'anar destinat a inversió o a tapar el dèficit, els comuns n'han fet servir part per despesa de funcionament». Tot i així, també va assegurar que «me'n congratulo» ja que si els comuns redueixen el seu deute, també ho fa l'Estat.

Per altra banda, Cinca va defensar la reforma de les competències elaborada pel ministre Riberaygua i va dir que «era la que tocava o tocarà tard o d'hora fer», de fet, va dir que «el Govern té el convenciment que s'acabarà fent, més aviat que tard». Tot i així, va defensar també la premissa de fer-ho «amb el consens» dels comuns, ja que si no és així «tot i que ara aprovéssim una llei, aquesta seria susceptible de ser canviada en properes legislatures» i el que es pretén, segons el ministre «més garanties que no es canviï a curt termini». Finalment, pel que fa al que queda de legislatura, «cal veure com avançaran les negociacions» però va afegir que «jo em quedaria «que hi poden haver avenços significatius des de l'àmbit sectorial».

El ministre portaveu, per altra banda, va dir que «abordar la llei de transferències sense abordar la de competències no és una bona sol·lució» i que serà a finals de juliol quan es veurà si cal tornar-les a congelar o no.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT