PUBLICITAT

Montobbio rellevarà Moreno a l'Ambaixada espanyola

  • El canvi al capdavant de la delegació pot trigar dos mesos
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Manuel Montobbio Foto: EL PERIÒDIC

El Govern espanyol ja ha notificat a Alberto Moreno que deixarà de ser ambaixador a Andorra. Si el calendari es compleix com és habitual, el relleu es produirà en un parell de mesos. Abans, les autoritast espanyoles –via el propi Moreno– han de sol·lictar el plàcet del nou ambaixador, el Govern l'ha d'aprovar i un cop aprovat l'Executiu de Rajoy n'ha de fer el nomenament oficial. El nom del substitut encara no s'ha comunicat de forma oficial, però si les coses no canvien serà el català Manuel Montobbio qui assumirà la responsabilitat d'estar al capdavant del cos diplomàtic espanyol a Andorra.

L'ambaixador espanyol a Andorra, Alberto Moreno, està arribant al final de la seva missió diplomàtica. Després d'haver superat els tres anys al capdavant de l'Ambaixada –va arribar a la seva fi a principis d'aquest any– el Ministeri d'Afers Exteriors espanyol presidit pel ministre García-Margallo ha comunicat a Moreno que s'inicia el procés de relleu al capdavant de l'Ambaixada espanyola.

Plàcet / Després de la comunicació a l'actual ambaixador, el procés de relleu passa per demanar al Govern andorrà que doni el plàcet a qui serà el nou diplomàtic, fet que no es produirà fins que no es notifiqui oficialment el nom de qui és el successor.

Tot i que no hi ha confirmació oficial, serà molt probablement Manuel Montobbio qui assumeixi la responsabilitat d'estar al capdavant del cos diplomàtic espanyol al Principat.

Moreno continuarà com ambaixador fins que no es completi el relleu, cosa que pot trigar encara almenys un parell de mesos.

El nom de Montobio ja va començar a circular a finals del mes passat en un article publicat al diari madrileny ABC i en el qual es feia ressò dels possibles relleus que tenia previstos García-Margallo en una vintena d'ambaixades. Montobbio és un barceloní de 51 anys i ha estat ambaixador d'Espanya a Albania. Ha tingut diferents càrrecs dins del departament d'Exteriors i actualment treballa al gabinet d'anàlisi i previsió del ministeri.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT