PUBLICITAT

Caldea és segons Cinca «molt lluny» d'acollir les obres de Carmen Cervera

  • Però admet que seria un «bon» emplaçament pel seu ganxo turístic
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Inauguració de l'exposició sobre l'impressionisme que va tenir lloc el 2000 a la sala de Govern Foto: TONY LARA

Ni sí, ni no. El ministre portaveu, Jordi Cinca es va mostra ahir fidel al laconisme del seu col·lega de Cultura i va passar de puntetes sobre l'hipotètic emplaçament de la sala on Carmen Cervera, la baronsessa Thyssen-Bornemisza, podria acabar penjant obres procedents de la seva col·lecció particular en sengles exposicions anuals. Cinca va ser taxatiu i va afirmar que els baixos d'Inúu, el nou espai del termolúdic, «són avui molt lluny que aculli aquestes dues exposixcions... en el suposit que s'acabi de tancar el conveni amb la baronessa. Perquè aquesta és una altra: el ministeri va vendre la pell de l'ós abans de caçar-lo –cosa estranya en un ministre abonat a la hiperprudència com ho és Esteve– i no seria la primera vegada que una gran operació (artística) amb Carmen Cervera acaba en punt mort.

Però immediatament després de descartar (de moment) Caldea –que segons ell és només un dels possibles emplaçaments que s'han analitzat fins a la data–, Cinca el va postul·lar com un amfitrió òptim per acollir l'extensió andorrana de les col·leccions de la baronessa: «Seria una bona ubicació perquè es tracta d'un lloc emblemàtic» per al turisme. I de nou va recórrer al gerro d'aigua freda: en qualsevol cas, « caldrà primer avaluar si reuneix els requisits que ha de tenir una sala d'exposicions d'aquestes característiques, i seran els tècnics qui ho han de decidir». No s'acaben aquí els peròs que hi veu el ministre portaveu. Si resulta que si la grossa li toca finalment a Caldea, «caldrà que ens posem d'acord amb la propietat per veure les seves aspiracions en concepte de lloguer». Per acabar amb un excel·lent globus sonda: «També haurem de veure fins a quin punt s'implica en el projecte», cosa que deixa la porta a una hipotètica, plausible i molt desitjable participació de Semtee en aquesta nova Operació Thyssen.

Cinca va recordar finalment en la compareixença posterior al Consell de ministres que l'esborrany del conveni no parla en cap moment d'una exposició «permanent», sinó de dues mostres «temporals» cada any, «de manera que vagin desfilant per Andorra les obres que Carmen Cervera té en diversos emplaçaments». Com recordarà e lector la notícia va saltar ahir, quan el ministeri de Cultura va fer públic un telegràfic comunicat anunciant les negociacions per torbar-li «un espai exclusiu per a l'exposició d'obres de la col·lecció de Carmen Thyssen-Bornemisza», que arribarien en règim de «cessió» –¿signiifca que la baronessa ha renunciat a un lloguer?– i en què el paper del Govern es limitaria a la «gestió». L'únic requisit que els representants de la baronessa que treballen in situ han posat al projecte és que la ubicació definitiva sigui al «nucli urbà que conformen la capital i Escaldes». I Caldes compleix òbviament aquest requisit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT