PUBLICITAT

La fiscalia demana 2 anys per al lladre del fòssil de dinosaure

  • L'índex de delinqüència es redueix un 12% a la Regió Policial
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
L'estat com va ser trobat el fòssil una vegada va ser retornat. Foto: MOSSOS D'ESQUADRA

La fiscalia demanarà dos anys i tres mesos de presó per a l'home de 60 anys que va robar un fòssil de dinosaure de 70 milions d'anys del jaciment paleontològic de Coll de Nargó (Alt Urgell) la matinada del 31 de maig del 2013. El 26 de juny, l'home va dipositar la peça robada a peu de carretera prop del lloc d'on l'havia extret, al costat del Mirador de Cretaci, i amb una trucada telefònica anònima, va indicar el lloc exacte on se la podia localitzar. Dies més tard l'home va acabar confessant el robatori. Encara no s'ha fet pública la data del judici però la fiscalia demanarà també que l'acusat indemnitzi la Generalitat pel valor dels danys causats a les restes robades, que es determinarà durant el judici.

La fiscalia considera que l'acusat, amb ànim d'enriquiment injust, va robar unes restes fòssils úniques al món i d'un valor incalculable del jaciment paleontològic de Coll de Nargó situat al quilòmetre 36 de la carretera L-511, que després va tornar. L'acusa d'un delicte de furt i sol·licita que se li imposi una pena de dos anys i tres mesos de presó.

Els Mossos d'Esquadra van recuperar el 26 bde juny passat el fòssil d'esquelet d'una cria de dinosaure, sostret al jaciment de Pinyes de Coll de Nargó. La peça es va localitzar a peu de carretera, prop del Mirador del Cretaci, que és el jaciment d'on va ser sostreta. La policia va poder recuperar el fòssil, de 70 milions d'anys, després de la trucada anònima que va donar una ubicació aproximada on els lladres havien abandonat el fòssil. La peça va ser sostreta quan els treballs en el jaciment eren en la seva fase final i els investigadors preveien extreure el fòssil i traslladar-lo a Bellaterra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT