PUBLICITAT

Continuïtat en la plantilla

  • Francesc Solana recorda que cada temporada s'ha mantingut «l'estructura de l'any anterior» i que s'ha de seguir amb la idea si l'equip és a l'ACB
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marc Blanch, amb el metge Verdaguer, al darrere el fisioterapeuta De Toro, Schreiner, i Colom i Gabriel Foto: ÀLEX LARA

Una idea marcarà el pròxim BC River Andorra MoraBanc en la lliga ACB (si s'assoleix finalment l'ascens i si manté aquest nom), i és la que va transmetre ahir el director general del club, Francesc Solana: «La trajectòria nostra és cada temporada mantenir l'estructura de l'any anterior per seguir millorant. Aquesta part esportiva està treballada, i tindrà la seva continuïtat». Si a això n'afegim les declaracions del tècnic Joan Peñarroya, per al qual el club no es planteja altra cosa que mantenir-lo a la banqueta, la cosa és encara més evident: «Crec que hi ha jugadors (de l'actual plantilla) que poden jugar a l'ACB i que ja ho han fet. El més normal és que aquesta plantilla tingui continuïtat, tot i que hi haurà altes i baixes».

En tenen contracte pel dret d'haver pujat a ACB, Jordi Trias, Asier Zengotitabengoa i David Navarro, però sembla que si el projecte de ser a la màxima categoria arriba a bon port, algun més dels actuals jugadors hi serà. Per exemple, Marc Blanch, que el dia del festival al Poliesportiu, quan va ser substituït per homenatjar-lo, assenyalava la pista amb un «jo em quedo aquí» llegint-se als seus llavis. «Després d'aquests dos anys a Andorra», manifestava ahir l'aler a través del web oficial de la Federació Espanyola de Bàsquet, «el meu desig seria poder continuar aquí a l'ACB. Les últimes temporades he treballat perquè aquest moment arribés i només espero que es pugui produir en un club tan ambiciós com aquest, on hem format un gran grup humà amb el qual em sento molt a gust». Similar era la línia de discurs de Jordi Trias: «Quan el River Andorra em va oferir venir ho va fer amb un projecte a llarg termini del qual només hem recorregut una petita part del camí, així que la intenció no pot ser una altra que seguir amb l'equip en la seva tornada a l'ACB».

AMB JOAN PEÑARROYA SÍ O SÍ / «No ens plantegem una altra cosa que seguir amb Joan», va dir Francesc Solana, director general del club, que va destacar que el tècnic «no és el mateix entrenador de fa quatre anys, com nosaltres no som el mateix club. Hi ha complicitat, entenem les maneres de treballar i això ajuda molt». El tècnic, per la seva part, ho té clar: «Estic en la mateixa línia de quan vaig arribar: estar a un lloc on hi estic a gust, amb creixement i un creixement sostenible, i jo veig recorregut. Aquest equip pot créixer molt». Clar i directe.

VIABILITAT DEL CLUB / Solana va assegurar ahir que la intenció de l'entitat no és formar un equip per ser l'any vinent a la màxima categoria i veure què passa, sinó anar més enllà: «No hem de mirar només el pròxim any, sinó que el club sigui viable els pròxims anys. És un moment difícil, però la resposta de la nostra gent i del país és amb ànims per fer aquest salt, que en els pròxims anys puguem ser a l'ACB i consolidats».

CONTINUÏTAT TAMBÉ DE XAVI LUQUE / El cos tècnic del River MoraBanc no és només Joan Peñarroya. Ahir el tècnic va deixar clar que si ell segueix al club, vol al seu costat qui ha estat el seu segon entrenador durant les quatre últimes temporades, Xavi Luque. «No serà per mi que no hi sigui», va dir el tècnic, que va destacar també la feina de la resta de l'staff: el fisioterapeuta David de Toro, el metge Jordi Verdaguer, el preparador físic Miguel Ángel Rodellar, i el delegat Txetxu Bermudo. «Som un equip; hem funcionat molt bé», va dir Peñarroya.

PEÑARROYA, BLANCH I TRIAS, EQUIP IDEAL / Ahir la FEB va informar dels membres de l'equip ideal de la temporada 2013-2014 a la LEB Or: Joan Peñarroya va ser escollit el millor tècnic, Jordi Trias el pivot, a més de l'MVP de la temporada –sis MVPs al llarg de l'any i 14 jornades al cinc ideal–, i Marc Blanch com a millor aler. Completaven la nòmina ideal l'ala-pivot Pep Ortega (Ford Burgos), l'escorta Marius Grigonis (Peñas Huesca) i el base Fran Cárdenas (Unión Financiera Oviedo).

TREBALL DE ‘POST-TEMPORADA' / L'activitat de la plantilla s'ha acabat al Principat, però s'ha dissenyat un treball de ‘post-temporada' per cadascú «no per mantenir la forma sinó per millorar», segons Peñarroya. La intenció és perdre el menys d'activitat possible en uns jugadors que ara s'estaran gairebé sis mesos sense competir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT