PUBLICITAT

Neix la sub-16 per jugar un torneig oficiós de la UEFA

  • Luxemburg, Israel i Montenegro, rivals a mitjan d'abril
I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha creat una nova selecció, la sub-16, que estarà entrenada per Òscar Sonejee –amb Eloy Casals d'ajudant– i que debutarà en competició en un torneig oficiós de la UEFA que tindrà lloc del 15 al 18 d'abril a Luxemburg davant el combinat amfitrió, Israel i Montenegro.

Segons el director tècnic de la FAF, David Rodrigo: «No es pot dir que sigui una selecció que disputarà tornejos oficials. De moment serveix per preparar l'Europeu sub-17 2014-2015». Aquest es disputarà al setembre i Andorra serà seu amfitriona.

La competició també servirà a la UEFA per provar noves regles que si quallen, donaran el salt a la categoria absoluta. Per exemple, les targetes grogues significaran 10 minuts d'expulsió i tots els jugadors hauran de sumar un mínim de 80 minuts en els tres partits. «Sempre van bé aquestes iniciatives. Sobretot per als nens, ja que això ajuda a que tinguin una major experiència en partits internacionals en un futur», va opinar Rodrigo.

Sonejee treballa amb un grup de 24 jugadors des de fa un mes i fins ara ha jugat un amistós amb l'FC Andorra i un altre, ahir contra el cadet d'honor del Lleida.

L'ANY QUE VE, LA SUB-16 FEMENINA / La UEFA va instaurar aquestses competicions oficioses sub-16 –es faran uns quants a tota Europa i no es descarta que la tricolor en disputi algun més– fa dues temporades i els cataloga com tornejos de desenvolupament. Per això la FAF té clar que l'any que ve inscriurà el combinat sub-16 femení, amb el clar objectiu de fer una altra secció esportiva que va nàixer fa uns pocs mesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT