PUBLICITAT

Una menor acusa un jove d'abús sexual a la sortida d'una discoteca

  • El noi diu que era ella qui el buscava i que va ser consensuat
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Batllia Foto: TONY LARA

un jove de 19 anys va asseure's ahir al banc dels acusats del Tribunal de Corts, acusat d'un delicte d'abús sexual a una menor. Els fets van passar la matinada del 4 de novembre del 2012. Els dos joves es van trobar a l'interior d'una discoteca, tot i que els fets van passar a l'exterior, concretament a l'estació d'autobusos d'Andorra la Vella.

Al judici va testificar la perjudicada, tot i que a porta tancada per no tenir encara els 18 anys. Sí que va ser pública la declaració del jove acusat, que en tot moment va assegurar que no va abusar d'ella ni es va aprofitar que anés beguda, tal i com defensa la fiscalia. De fet, va plantejar una versió dels fets totalment contrària. És a dir, era ella qui el buscava, era ella qui se li tirava a sobre, i a més estava conscient en tot moment i «sabia el què es feia».

Segons la seva declaració, es trobava a una discoteca d'Andorra la Vella amb uns amics i la noia «es va tirar sobre meu, sense saludar-me». No la coneixia de res, va assegurar. Com que la noia anava beguda, va optar per acompanyar-la fora «perquè li toqués l'aire». Durant el trajecte la menor li anava fent petons al coll, fins que, ja a l'exterior, «va aconseguir» fer-li un petó als llavis. «Jo li deia que no volia res», va afegir.

Els dos joves van anar a l'estació d'autobusos i allà, sempre segons la declaració de l'acusat, ella li va posar la mà al paquet i es va baixar els pantalons. «Jo no sóc de pedra», va manifestar, i va ser llavors quan ell també es va baixar els pantalons i la va penetrar. Fins a dues vegades, tot i que van parar «perquè em deia que li feia mal». Després d'una estona asseguts en què ell li va preguntar si estava bé, l'acusat va rebre una trucada de la seva cosina, amb qui havia sortit de festa, i va tornar a la discoteca.

La menor, de festa amb la família / Posteriorment a la declaració a porta tancada de la menor, va testificar la seva mare, que va explicar que aquella nit van sortir uns quants familiars de festa, també la seva filla. La jove va veure dos combinats d'alcohol, va assegurar la mare, que li havien comprat familiars seus. «Però anava bé», i per això va accedir a deixar que es quedés una estona a la discoteca amb una neboda de la mare, a condició que al cap d'unes hores les anirien a buscar.

Però quan va anar a per ella al local nocturn de la capital, «no hi era». I tampoc la neboda sabia el parador de la menor, ja que al cap d'una estona d'entrar al local, «la vaig perdre de vista», va testificar la pròpia implicada. Al cap de mitja hora de buscar-la, també pel carrer, la jove va aparèixer, «desorientada, perduda», va manifestar la mare. No va explicar ni d'on venia ni què havia passat, tot i que al veure la mare, «es va posar a plorar», va explicar la parella sentimental de la mare.

Un jersei tacat de sang / Va ser l'endemà al matí, i quan la mare va veure la roba molt tacada de sang, que la menor va parlar. «Em va dir que un noi s'havia aprofitat d'ella». «Sense agressió, sense violència», «però ella no estava bé», va dir la mare, referint-se a que havia consumit alcohol quan va passar tot.

A més a més, i abans d'explicar la seva versió dels fets a la mare, la menor va explicar a la neboda amb qui estava a la discoteca que un noi «l'havia desvirgat», sense entrar en més detalls.

Pel que fa als testimonis presentats per la defensa, ahir van explicar la seva versió la cosina de l'acusat i un amic. Aquest segon va assegurar que mentre estaven a l'interior del local una noia es va tirar a sobre del jove i «jo li vaig dir que ens deixés en pau». La cosina, per la seva part, va explicar que l'acusat li va dir que sortia una estona a l'exterior de la discoteca perquè «la noia que l'acompanyava no estava bé». Aquesta mateixa testimoni va assegurar que mentre marxaven la jove li anava fent petons al coll.

Durant la vista celebrada ahir també va testificar l'exparella de la menor, que també estava a la discoteca aquella nit. Van estar xerrant minuts abans dels fets i «ella estava contenta, no feia res fora del normal», va assegurar. Després, a l'interior del local, la va perdre de vista.

Control monitoritzat / Arran dels fets, la menor està seguint tractament psicològic i psiquiàtric, va explicar la seva mare.

Pel que fa al jove, després de la detenció se'l va posar en situació d'arrest domiciliari. Però fins a sis vegades no va obrir la porta quan trucava la Policia, «perquè tant el meu pare com jo tenim un son molt profund». Per evitar més malentesos, va ser ell mateix qui va demanar control monitoritzat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT