PUBLICITAT

El Vallnord Contest s'obre als aficionats

  • La setena edició comença avui amb una vintena de professionals de quatre nacionalitats i dissabte es farà la cursa Open
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels participants de l'edició de l'hivern passat, també a Arcalís Foto: VALLNORD

Vallnord Arcalís escalfa motors per acollir, des d'avui a partir de demà, fins al dissabte dia 12 d'abril, l'única competició de speedride que s'organitza a la Península. El Vallnord Speed Contest acollirà, un cop més, l'elit mundial d'aquesta modalitat, que combina l'esquí amb el vol en parapent i permet sobrevolar les pistes fent acrobàcies espectaculars. Hi participaran prop d'una vintena de pilots, que es disputaran les proves d'eslàlom i de estil lliure. Com a novetat, l'últim dia se celebrarà una tercera prova oberta a tothom.

La setena edició del Vallnord Speed Contest aplegarà una vintena de professionals, procedents de països com ara França, Àustria, Espanya i Andorra. Demà es donarà el tret de sortida amb l'eslàlom, en un traçat de 400 metres de desnivell, i divendres els mateixos participants hauran d'afrontar un circuit de freeride marcat per un desnivell encara més pronunciat, de 600 metres.

Hi seran presents alguns dels pilots que més despunten en l'àmbit mundial, com ara els francesos Omar Zaiter i Arnaud Longobardi. Destaca, també, la participació dels espanyols Javier Tejeiro, pilot d'acrobàcia en paramotor, i d'August Gendrau, pioner de l'speedride espanyol. Eduard Terricabras i Elisenda Vinyes, pilots del Team Vallnord Speedride, seran els representants andorrans i també lluitaran pel podi.

Al marge de les dues proves oficials, dissabte es disputarà una tercera prova que no s'havia celebrat mai fins ara, la Slow Competition. Es tracta d'una prova oberta a tothom, en què podran participar tant els pilots professionals com els aficionats que disposin d'un nivell d'esquí mitjà-alt. «Serà molt tècnica i alhora segura, perquè tothom sortirà a la vegada i s'haurà d'anar molt a poc a poc», explica Terricabras, també director de la competició. I és que en aquesta darrera prova, el guanyador serà l'últim d'arribar a la línia de meta, sense que li caigui la vela a terra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT