PUBLICITAT

Escaldes destina 2,4 milions per iniciar les obres del Falgueró

  • Treballs a la part alta de Carlemany obligaran a tallar l'accés venint d'Encamp
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge virtual de com serà el nou aparcament del Falgueró Foto: Comú d?Escaldes-Engordany

El Comú d'Escaldes-Engordany va aprovar ahir un crèdit extraordinari de 2,4 milions d'euros per tal de poder fer front a les obres del nou aparcament del Falgueró. Segons les previsions de l'equip de govern, l'equipament podria estar en funcionament entre el juny i el setembre de l'any que ve. Tot plegat es va donar a conèixer en la sessió de Consell de Comú, en què també s'hi va aprovar un crèdit extraordinari per poder iniciar les obres de remodelació de la part alta de l'avinguda Carlemany. Els treballs començaran el 22 d'abril i obligaran a tallar durant almenys dos mesos l'accés a la parròquia venint d'Encamp.

Durant la sessió extraordinària d'aquest dilluns, el comú va aprovar un crèdit de 2,4 milions d'euros per fer front a les obres d'aparcament del Falgueró. La corporació tirarà endavant els treballs després d'haver rebut una parcel·la de 2.383 metres quadrats, en concepte de cessió obligatòria, davant l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. El nou aparcament serà de tipus horitzontal i tindrà capacitat per a 75 vehicles, tot i que en el futur es podrà ampliar.

Per tal de poder habilitar aquest nou aparcament, el comú haurà de desmuntar la parcel·la per tal que s'hi pugui accedir des del vial que es construirà per arribar-hi. Posteriorment, haurà d'adequar el terreny modificat per tal que es pugui utilitzar com a aparcament. Les obres s'adjudicaran el proper mes de juny i, si tot va segons el previst, l'aparcament hauria d'estar en funcionament entre el juny i el setembre de l'any 2015, informa l'ANA.

Des de la majoria comunal, la cònsol major, Trini Marín va remarcar que aquest equipament és molt important, ja que «Fiter i Rossell és una zona molt poblada, que té aquesta necessitat d'aparcament». En aquest sentit, va recordar que «abans hi havia l'antic aparcament del Falgueró que donava molt de servei, durant la nit als veïns i durant el dia a l'hospital, la clínica i el tanatori».

Per la seva banda, el cònsol menor, Marc Calvet, va subratllar que el comú disposa d'una gran quantitat de terreny edificable a la zona del Falgueró, uns 50.000 metres quadrats, i que l'objectiu és que s'acabi convertint «en un dels futurs pols dinamitzadors de la parròquia». És per això que serà «un aparcament momentani, però en el futur tindrem una parcel·la en una zona immillorable». Calvet també va apuntar que caldran 15 anys de funcionament de l'aparcament per tal de recuperar la inversió.

Obres de Carlemany / D'altra banda, en la sessió de comú d'aquest dilluns també es va aprovar un altre crèdit extraordinari, en aquest cas per començar les obres de remodelació de la part alta de Carlemany. Els treballs s'iniciaran el proper 22 d'abril i tindran una durada d'entre dos i tres mesos. Inicialment s'actuarà a la plaça de Santa Anna, però a partir del 5 de maig les obres afectaran ja el tram que va fins a la plaça dels Safaretjos, de manera que des d'aleshores i fins el juliol quedarà tallat l'accés a Escaldes venint d'Encamp.

Les obres, que tindran un cost de 545.000 euros, serviran per renovar totes les canalitzacions d'aigua, tant la potable com les residuals. També s'embelliran les voravies i es canviarà l'enllumenat. En relació a això, el cònsol menor escaldenc va reconèixer que estan preocupats pel tall i per l'afectació que tindrà tant per als comerciants i veïns com per als conductors. Tot i això, va remarcar que és una obra molt important, que millorarà força la imatge de la part alta de Carlemany.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT