PUBLICITAT

L'oposició de Sant Julià acusa el comú de «creativitat financera»

  • León recorda que els comptes són sotmesos a diverses revisions
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
El conseller de l'oposició del PS i el del grup mitx, ahir. Foto: ANA / J. D.

Els consellers de l’oposició al Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig i Rossend Areny, van criticar ahir durament durant la sessió de Consell de Comú l’aprovació dels reconduïts de l’exercici anterior per part de la majoria comunal. Es tracta de diners que es deixen d’executar o de pagar un exercici però que ja estan compromesos i per tant es decideixen computar a l’exercici següent i no en el que es van generar.

Areny i Roig van qualificat la decisió de prorrogar aquests conceptes, per valor d’1,3 milions d’euros, de «creativitat financera» i «maquillatge de comptes». La xifra inclou una part del préstec de Camprabassa ja compromès, que encara no s’ha fet efectiu, per valor de poc més de mig milió d’euros. El conseller de finances Joan Antoni Léon va defensar la feina del comú assegurant que ells no saben, en el moment d’aprovar el pressupost, «quins treballs hauran de ser objecte de pròrroga per a l’any següent per no haver-se pogut executar». «És agosarat parlar de maquillatge quan són comptes públics que estan sotmesos a l’interventor general del comú, els comptes no els fem nosaltres, és una figura aliena establerta en la Llei de finances que fiscalitza tots els nostres actes i després hi ha una segona via, que és el Tribunal de Comptes, que encara fiscalitza una segona vegada», va afegir.

A la sessió ordinària, amb la cònsol major, Montserrat Gil, absent, l’oposició va aprofitar també per criticar repetidament la falta de diàleg i interlocució amb l’equip de govern comunal que va aprofitar també per anunciar la rescissió del contracte d’explotació del restaurant de la cota 1.600 de Naturlàndia. 

Aquesta darrera decisió, que obeeix a «decisions de gestió com les de qualsevol societat», ha suposat un desemborsament de 150.000 en matèria d’indemnització a l’anterior explotador, passant el comú a ser el titular del negoci de restauració, informa l’ANA.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT