PUBLICITAT

El Kids' Film Festival vol ser referència del cine d'animació

  • Entre el 7 i el 18 de maig projectarà mig centenar de curts
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Torres, Herreros i Planas, ahir en la presentació del Kids' Film Festival a Illa Carlemany Foto: TONY LARA

L'Andorra Kids Film Festival, que se celebrarà del 7 al 18 de maig al Principat, s'ha creat amb l'objectiu que sigui ‘transmedia', és a dir que barrejarà aspectes de la televisió, amb el cinema, els videojocs, així com altres suports. Així ho ha explicat el codirector de l'esdeveniment, Jordi Herreros, que a més ha afegit que pretén que Andorra es posicioni com a referent d'aquest tipus de cicles de cinema infantil. Per la seva banda, el director de Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, ha avançat que es compta amb el suport del Club Súper 3, el programa infantil de TV3, i que s'organitzarà un concert dels SP3, a més de tenir publicitat i altre tipus de comunicacions dins el format televisiu infantil català. El festival, que projectarà sobretot curts d'animació amb la temàtica del medi ambient, preveu aplegar més de 3.000 infants en les sessions escolars i unes 300 famílies en les sessions de cinema dels caps de setmana. A banda, hi haurà altres activitats paral·leles, i els premis del concurs Sant Jordi organitzat pel Club Súper 3, inclouran un viatge a Andorra per gaudir del festival. L'Andorra Kids Film Festival, que se celebra per primera vegada a Andorra, va adreçat a infants d'entre 2 i 12 anys, informa l'ANA.

La programació del festival es pot consultar al web http://andorrakidsfilmfest.com/. Totes les projeccions es podran veure als cinemes illa Carlemany, fet que Herreros ha destacat com a molt important, ja que permetrà que les pel·lícules es vegin en el format professional de cinema. Així, la totalitat de les pel·lícules que es projectaran han estat premiades en altres festivals, totes elles sense diàleg – o amb molt poc- i centrades en la temàtica del medi ambient. A Andorra també hi haurà premis, dos en concret, i seran els mateixos infants qui votaran i per tant, qui escolliran. La pel·lícula que clourà el festival serà Las aventuras de Tadeo Jones que ha estat el film d'animació més vist a Espanya. Pel que fa als preus dels passis, les sessions del cap de setmana 10 i 11 i 17 i 18 de maig tindran un preu de 2 euros, i les escolars, que es faran entre setmana, seran gratuïtes.

Des de l'organització de l'esdeveniment s'ha volgut posar en relleu el caràcter multidisplinari de l'esdeveniment. D'aquesta manera, Herreros ha volgut destacar que es tracta d'un festival ‘transmedia', ja que s'inclouran aspectes de la televisió. Així es comptarà amb els creadors del personatge infantil del Club Súper 3, en MIC; i també es podran aprendre altres aspectes del cinema, l'animació, la música, o els videojocs. Precisament, i lligat al darrer film que es projectarà, els creadors del videojoc de Tadeo Jones explicaran com es fa l'adaptació de l'animació a aquest format interactiu. El patrocinador principal, Andorra Turisme, s'ha sumat a la iniciativa per diverses raons: perquè és una època de baixa afluència i el festival pot portar visitants, i perquè creuen que és un projecte que comença però que té molt recorregut, ha dit Torres. D'aquesta manera es pretén posicionar el país com a un referent d'aquest tipus de festivals, de la mateixa manera que succeeix a algunes capitals mundials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT