PUBLICITAT

Els Mundials 2015 s'avancen dues setmanes per evitar l'inici del curs

  • La gran cita es farà de l'1 al 6 de setembre, tindrà el Màsters com a avantsala i espera arribar als 50.000 visitants
IVÁN MOURE
LA MASSANA

Periodic
Les diferents autoritats del país implicades en els Mundials de BTT 2015, ahir a la plaça Les Fontetes de la Massana Foto: TONY LARA

Ahir faltaven 500 dies per al començament dels Mundials de mountain bike i trial del 2015. Aquesta va ser la gran excusa per posar-nos al dia de com va l'organització de la gran cita de l'any vinent, en un acte a l'edifici de Les Fontetes de La Massana amb el cap de Govern, el cònsul major de la parròquia i el president de la Federació Andorrana de Ciclisme.Tots tres van destil·lar un discurs similar coincidint en una premisa màxima: és un esdeveniment de país i necessita que ens el prenem com a tal. «L'any que ve serà igual o millor que el de la Copa del Món, però ens ho hem de creure», afirmava Toni Martí. «Volem que totes les parròquies, carrers i establiments es bolquin en aquesta temàtica», suggeria David Baró. «Si no fos per la gran, gran, gran tasca que hem fet la UCI no ens hauria fet cas», arrodonia Gerard Riart.

Hi ha novetats rellevants que incrementaran les possibilitats d'èxit. Sobretot un canvi de data promogut per la Unió Ciclista Internacional (UCI) i confirmat. Finalment, els Mundials no es disputaran la segona quinzena de setembre sinó que s'han avançat dues setmanes per evitar que coincideixi amb l'inici del curs escolar. Així doncs es faran de l'1 al 6 del mateix mes, de manera que hi haurà molta gent encara de vacances que aquells dies sí podran desplaçar-se al Principat.

De fet podran venir abans, ja que com a teloners hi hauran els Mundials Màsters, cap a finals d'agost en una data encara per determinar. Andorra serà durant dues setmanes el centre neuràlgic mundial de la BTT i s'espera arribar, almenys, als 50.000 espectadors. Uns 15.000 més que a l'estiu passat.

També ajudarà a ser un èxit el fet que el 2016 sigui un any olímpic. Els Mundials 2015 seran classificatoris per a Río de Janeiro S'ha confirmat que vindran uns 900 corredors de 55 països –14 més que en la Copa del Món del 2013– i l'interès per a tot el planeta s'accentuarà fins el punt que l'organització estarà formada per unes 420 persones. Evidentment hi haurà retransmissió en directe i en ser una competició per països i no d'equips privats, l'impacte en les audiències es preveu de gran consideració.

El tercer motiu que augura l'èxit són els recorreguts i el record de l'any passat. La Copa del Món va deixar Andorra pels núvols en el món de la BTT; el circuit de descens va ser nomenat el segon millor del món per darrere del gran referent, Fort William (Escòcia) i el de cross-country eliminator el millor, a banda d'altres premis de menys pes com el de ser el millor circuit del 2013 per al web de referència Pinkbike. Andorra s'ha guanyat un caixet i hi ha molts motius, i de pes, per pensar que els Mundials seran un aparador de luxe per fer-se conèixer més al món.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT