Bons resultats dels equips masculins a l'Espanyol

• Areny i Vila acaben 7ns, mentre que els cadets i júniors pugen al podi
ESCALDES-ENGORDANY

Els cadets Serra i Casabella, a la cursa de la Vall de Núria Foto: FAM

Els esquiadors de muntanya andorrans van tancar la temporada el passat cap de setmana amb dues terceres places en júnior i cadet, una quarta plaça cadet i una setena plaça sènior en la cursa ‘Poca Traça', alhora Campionats d'Espanya i Copa Catalana per equips celebrada a la Vall de Núria.

Xavier Areny i Ferran Vila van obtenir la 7a plaça en una cursa guanyada pels catalans Marc Pinsach i Nil Cardona. Jaume Planella, de l'equip nacional, i Marc Font, del CTM, van assolir la 3a posició en categoria júnior. Els cadet Sergi Casabella i Carles Serra van ser tercers amb 1h 26min, a 4min 54s dels primers, seguits un minut i mig més tard pels seus companys Marc Gasa i Martí Torregrossa.

El seleccionador de l'equip nacional, Jacques Soulié, va valorar la participació dels sèniors en aquesta cursa i recalca la perseverança dels atletes durant la temporada i la seva presència a les cites espanyoles: «Han treballat molt, estan competint a Espanya fins al final, és un gran pas endavant». Soulié també indica el gran nivell dels atletes del país veí : «Estan entre els millors d'Europa, hi ha una densitat d'atletes important, és bo que es mesurin amb aquesta gent», va dir referint-se als andorrans. Pel que fa a l'equip júnior, també va mostrar satisfacció pels atletes que van fer podi: «Han competit Jaume Planella, júnior experimentat, amb Marc Font que debuta en la disciplina, estic molt content pel comportament».

El tècnic del CTM, Xavier Comas, també va celebrar els resultats d'aquesta prova que cristal·litza la motivació i l'esforç dels joves en la seva primera temporada en aquest esport: «Ho han fet molt bé, ha estat una cursa molt bona i molt intel·ligent. Amb un desnivell de 1.100m han fet una sortida progressiva i amb poques errades». Comas va recalcar l'esperit de companyonia que regnava en equips que no eren les parelles habituals: «S'an ajudat entre ells, han realitzat realment una cursa per equips».

Per altra banda, el 12 i 13 d'abril, les andorranes Sophie Dusautoir i Inka Bellés competiran al màxim nivell en les darreres proves de la Copa del Món de Sprint i Individual a la localitat noruega de Tromso. Dusautoir té opcions d'arrodonir una excel·lent temporada.