PUBLICITAT

Gran 'ganxo' dels autors convidats a La Massana Còmic

  • Corominas, il·lustrador de 'Juego de Tronos', va estar desbordat
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Dibuixants i assistents recorren el saló el dia de la inauguració, divendres Foto: TONY LARA

La divuitena edició de La Massana Còmic va acabar ahir i els seus organitzadors en fan un balanç molt positiu. Encara no disposaven de la xifra definitiva de visitants, però des de l'ARCA, l'Associació Andorrana del Còmic, la Il·lustració i l'Animació, van assegurar que el nombre de persones que hi han passat al llarg de tot el cap de setmana ha estat igual o superior al de l'any passat. Un dels aspectes que més han volgut remarcar ha estat l'èxit que han tingut entre el públic assistent els autors convidats aquest any.

La divuitena edició de La Massana Còmic va posar el punt i final ahir al vespre. Els membres de l'ARCA, que és l'entitat que l'organitza, es van mostrar especialment satisfets de l'èxit que han tingut els vuit autors convidats. El seu president, Josep Samarra, va explicar que, en vista del gran nombre de seguidors que es van desplaçar dissabte per aconseguir una dedicatòria dels autors, aquests van decidir quedar-se més estona de la prevista i en contes de plegar a les sis de la tarda, s'hi van estar fins gairebé les vuit. En aquest sentit, Samarra va apuntar que «la gent que va venir es va emportar grans obres d'art», ja que «els autors els van fer alguns dibuixos absolutament espectaculars».

Nombrosos fans / El fet que entre els autors convidats hi hagués Enrique Corominas, que és il·lustrador de la novel·la Juego de Tronos, feia preveure als organitzadors que al llarg de dissabte s'hi desplaçarien nombrosos fans, fins i tot disfressats, per tal d'obtenir una dedicatòria. Samarra va explicar que, efectivament, això va ser així i de fet «la cua per aconseguir una dedicatòria de Corominas va ser la més llarga». En aquest sentit, va afegir que l'autor «els va dedicar autèntiques virgueries visuals».

Aquest any, com que La Massana Còmic ha fet 18 anys, els seus autors han volgut fer un pas més i han dedicat una part del saló al gènere del còmic per a adults. Així doncs, s'hi va habilitar una secció «picant, però humorística a la vegada», tal com va assenyalar Samarra, coordinada per Blas Gallego. La iniciativa, asseguren des de l'ARCA, ha tingut força bona acceptació, informa l'ANA.

A banda de tot això, al llarg d'aquest cap de setmana també s'han fet altres activitats complementàries. Tant dissabte com diumenge s'han fet diferents tallers de còmic, per tal d'iniciar als més petits en aquesta tècnica. Dissabte, mentrestant, es va dur a terme una conferència sobre els inicis de la novel·la gràfica per a adults a Espanya, que segons Samarra també va aixecar força expectació entre el públic.

Aquesta edició ha estat la primera que ha organitzat la nova junta de l'ARCA, que es va renovar recentment. Tot i això, els seus nous integrants han volgut tenir un record per a l'antic president, i pare de La Massana Còmic, Joan Pieras, a qui van homenatjar tot obsequiant-lo amb una caricatura seva.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT