PUBLICITAT

Més de 150 professors d'idiomes es troben a la Seu

  • S'hi han celebrat una vintena de tallers i ponències
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
L'acte inaugural del 5è Fòrum EOICAT que es celebra a la Seu d'Urgell Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

El 5è Fòrum OEICAT, que es va celebrar divendres i dissabte, va reunir més de 150 professors de les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) de Catalunya per debatre sobre el futur dels centres i de l'ensenyament dels idiomes. La Seu d'Urgell, amb l'EOI més petita de Catalunya, va acollir un programa conformat per una vintena de ponències, conferències i tallers, sota el títol Amb les llengües creixem. L'acte inaugural va estar presidit pel Director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, juntament amb l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, la directora de l'EOI de La Seu, Mercè Solanelles; i del president de l'EOICAT, Terencio Simón.

Simón va explicar que en el fòrum hi havia representades les 46 escoles de Catalunya i va afirmar que «el fòrum serveix per a posar les bases i els fonaments per a que hi hagi una unió de totes les escoles i una programació comú».

Cullerés va assenyalar que «el professorat de les OEIs són la punta de llança del coneixement i aprenentatge de les llengües que s'ofereixen en aquests centres formatius».

Batalla va manifestar que «des de l'Ajuntament estem satisfets de rebre a la ciutat iniciatives com aquestes, treballem intensament perquè cada vegada se celebrin a la Seu trobades i congressos, és una bona manera de dinamitzar turísticament i econòmica la nostra ciutat».

La jornada inaugural va contar amb la conferència Som el què comuniquem? que va impartir el director del diari Ara, Carles Capdevila. El fòrum va seguir a la tarda amb la sessió plenària Somiar, créixer i treballar en equip que va ser dirigida per Xesco Espar, professor de l'INEFC i director de l'Acadèmia d'Entrenadors.

La clausura va tenir lloc dissabte amb la conferència Les llengües creixen, i les EOI? a càrrec de Neus Figueras, responsable de l'Àrea d'Ensenyaments d'Idiomes del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, informa l'ACN. L'EOICAT compta amb 275 socis i les 46 escoles oficials que hi ha a Catalunya en són socis protectors. A més, també hi ha vuit centres públics delegats que depenen de les EOI de Girona, Lleida i La Seu d'Urgell. De l'EOI de la Seu en depenen els centres de Sort i Puigcerdà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT