PUBLICITAT

Deixa un buit, però també la llavor

  • «Cremada no, però sí saturada», Laura Soulié tanca la porta al biatló i tampoc no l'obre per cap altre esport perquè vol desconnectar H Les seves actuacions han deixat la base perquè surtin nens amb ganes d'agafar el relleu
R. MORA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Soulié, amb els joves del Naturlàndia Club de Fons, dissabte a la cota 2.000 de l'estació laurediana Foto: FAE

L'adéu de Laura Soulié ha deixat marcada la Federació Andorrana d'Esquí. «Quan veus que hi ha futur i es pren aquesta decisió d'abandonar a una edat prematura... nosaltres no ho païm bé, però no podem fer-hi res. És una decisió personal i només ens cal agrair que ho ha donat tot». Paraules de Carles Visa, director tècnic de la FAE, dissabte durant la roda de premsa que la biatleta –exbiatleta– va oferir a la cota 2.000 de Naturlàndia just en el dia en què es tancaven les activitats de l'escola del club lauredià. «Em sap greu deixar el meu esport, però vull canviar de vida i per ser feliç necessito nous reptes», deia l'esportista.

La vida en competició de Soulié s'allarga deu anys. En els últims ha representat Andorra a la Copa del Món de biatló, un circuit de gran reconeixement europeu, tot i que de Pirineus cap avall no sigui un esport de masses. Aquesta temporada ha assolit el millor resultat de la seva vida, una 9a posició a la màxima competició que va saber a glòria. Ara diu adéu, i el respecte per la seva decisió és total perquè és un pensament personal. «No vull seguir cap pla d'entrenament», va assegurar Soulié, que descartava d'aquesta manera qualsevol possible incorporació a competir en altres disciplines esportives almenys el pròxim any, que ella cataloga de «sabàtic», i que ha de servir-li per carregar piles i pensar en altres coses. «No estic cremada, sinó saturada», responia a la pregunta per la seva retirada quan només té 27 anys: «Cada dia és biatló, penses només en biatló...». «Pot semblar que ho deixi per manca de suport, però no és així», va assegurar.

Soulié, que ha estat dins de l'equip francès, va tenir un principi de temporada magistral que es va anar diluint amb el pas dels mesos. Els Jocs de Sochi «m'ho van aclarir», va dir tot recordant que no havia obtingut els resultats esperats, «i en el mes de març em pesava la decisió de la retirada», hi va afegir. «La pressió que hi havia a dins de l'equip francès per les medalles la va poder afectar», va assegurar Visa, que no tenia, per altra part, més paraules de agraïment cap a l'esportista: «Li hem de donar les gràcies perquè ha estat una esportista molt professional, que ha intentat portar el nom d'Andorra el més dalt possible, i ens ha posat dins del món del biatló». Visa va recordar que Soulié havia estat la 17a de la Copa del Món en Individual, la 57a en persecució, la 74a en sprint, i la 55a en la classificació global, a més de deixar Andorra com a país en el 25è lloc de la classificació.

La relació entre el club i la R

Soulié feia de pont entre la FAE i el Club de Fons Naturlàndia amb algunes classes magistrals i amb el seu contacte directe amb la canalla. Ara tot variarà una mica perquè l'andorrana rumia el seu futur i obre un temps de pausa, però Visa considera que les relacions seguiran sent les adequades: «Estem treballant i obtenint resultats brillants, com el campionat d'Espanya d'Irineu Esteve en fons». «Estem lluitant per recuperar la disciplina de fons dins de la federació», hi va afegir.

Laura Soulié va aprofitar dissabte per estar al costat dels més petits que s'inicien al biatló. Classe magistral de tir i rodatge d'una corredora que s'ha guanyat el respecte i l'admiració de tot el país perquè ha lluitat sola contra el món de la manera més professional possible.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT