PUBLICITAT

Venable defensa una entitat de règim mixt per gestionar Vivand

  • La presidenta de la FACA reconeix que el sector comercial no està acostumat a treballar conjuntament, en equip
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La presidenta de la FACA i comerciant de l'avinguda Carlemany per a vianants, Vivand, Susagna Venable Foto: TONY LARA

Quan gairebé ha passat un any, des que Alex Armengol i Meritxell Valls, comerciant i professional liberal de l'avinguda Carlemany, presentessin el juny de l'any passat, un projecte per dotar l'avinguda i els carrers adjacents d'una associació plural i representativa del barri, el barri continua sense associació. De fet, l'associació ha fracassat cosa que la presidenta de la Federació d'Associacions de Comerciants (FACA) i promotora del projecte d'associació a Carlemany, Susagna Venable, va explicar ahir pel fet que «l'associacionisme és molt complicat, ningú se'n vol fer càrrec i ningú no vol estar al davant».

No obstant això, també va afegir que «continuem treballant amb l'Alex i amb el comú però costa molt trobar quòrum». I això que en el moment de llançar el projecte, els promotors també van voler deixar clar que la nova associació no naixia de la voluntat de defensar un posicionament concret com podia ser la conversió de Carlemany en un espai per a vianants –tot i que no hi estaven en contra–, i van explicar que «si no ens hem associat a CarlemanyCalidae és perquè va néixer d'un posicionament i el nostre no hi té cabuda, volem que tothom, sigui quina sigui la seva opinió, pugui participar».

Entitat mixta / Venable va opinar ahir que «tot això acabarà en una entitat de règim mixt, comunal i privada, per gestionar els interessos dels comerciants i propietaris de la zona per a vinants, Vivand». I va justificar la seva opinió argumentant que «només així, els associats que han de ser tots els que tenen un negoci a l'avinguda, contribuiran i pagaran». Venable va argumentar que «si convertim Vivand en una entitat amb personalitat jurídica pròpia però que sigui només privada, no prosperarà perquè ningú no tindrà l'obligació de pagar i ens trobarem amb el mateix de sempre que només quatre hi dedicaran recursos i esforços». La presidenta de la FACA va reconèixer que «he cregut en Vivand des del principi, però hem de fer coses per dinamitzar-la, sinó cada setmana, cada quinze dies, perquè la gent ens conegui i sàpiga que existim».

nit vivand / Venable va explicar que l'última reunió de la taula de dinamització per a la propera nit Vivand del 2 de juny es va celebrar fa poc més d'una setmana amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS). I va insistir en que «encara no estem acostumats a treballar en equip, conjuntament». Tot i la participació de les grans marques de l'avinguda, que hi van enviar representants i la participació de l'Associació de Petits Comerciants, i «aquesta vegada de CarlemanyCalidae», Venable va argumentar que «costa implicar la gent» i va reconèixer que «encara no tenim res decidit sobre la dinamització del proper 2 de juny».

Un còctel aigualit / En quant a la darrera dinamització de Vivand, Cocktail & Shopping, Venable va admetre que «no estem gaire contents, la gent no n'ha estat assabentada i a més, reitero no estem acostumats a treballar en equip amb la qual cosa la dinamització potser no ha funcionat com hauria d'haver estat». Comerciant motivada va anunciar que «demà preparo una festa amb la col·laboració d'Interpesca i un discjoquei, això és el que hauríem de fer tots buscar sinergies amb altres empreses per donar a conèixer el producte de tots, dels que som a l'avinguda i dels nostres col·laboradors».

fer marxa enrera / En quant a la possibilitat –vist que els resultats de les animacions de temporada mitjà o baixa no funcionen com s'esperava– de tancar l'avinguda a la circulació només en moments puntuals de màxima afluència, cosa que per a CarlemanyCalidae tindria tota la raó de ser, Venable és categòrica i afirma que «al meu entendre seria un error, perquè tornaríem a atabalar a la gent, anant endavant i enrera». I va insistir en que «el que cal fer és buscar coses com ara animacions, espectacles, demostracions, el que sigui, però moure'ns».

Venable va concloure que «estic convençuda que el futur de l'avinguda passa per la creació d'una entitat jurídica amb personalitat pròpia». I va reiterar que «aquesta entitat però, haurà de ser mixta, amb la participació tant del sector públic com del sector privat, perquè Vivand pugui tirar endavant».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT