PUBLICITAT

Els bancs diuen que la demanda de finançament no ha augmentat

  • El Govern demana a l'ABA que s'obri l'aixeta del crèdit a la població
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Miquel Alabern, president de l'ABA, en una imatge d'arxiu Foto: TONY LARA

L'Associació de Bancs Andorrans (ABA) va manifestar ahir al ministre de Finances i Funció Pública, Jordi cinca, que les demandes de finançament no han crescut els darrers mesos. Així es va expressar l'associació que engloba les entitats del sector, en resposta a la petició feta pel Govern per tal que les entitats bancàries facilitin d'una manera més clara l'accés al crèdit a famílies i empreses. La qüestió es va abordar ahir al matí, durant la reunió que van mantenir Cinca i la cap de relacions internacionals del ministeri, Clàudia Cornella, amb el president i la directora de l'ABA, Miquel Alabern i Esther Puigcercós.

Aquestes paraules contradiuen les expressades pel propi ministre Cinca fa unes setmanes, quan va assegurar que calia reunir-se amb els bancs perquè entenia que hi havia «un problema» a l'hora de facilitar finançament a la ciutadania. «És evident que el ritme de concessió de préstecs i l'arribada del finançament a l'economia real no van al ritme de la demanda ni dels símptomes de recuperació que estem veient», tot afegint que els bancs haurien «d'obrir una activitat que en els últims anys ha estat molt restrictiva».

Tornant a la reunió d'ahir, i segons va explicar el Govern a través d'un comunicat, durant la trobada, el ministre va explicar que diversos col·lectius empresarials s'han adreçat a l'Executiu tot manifestant les dificultats per accedir a finançament bancari. Cinca va citar de manera explícita l'Associació d'Importadors de Vehicles d'Andorra (AIVA) i l'Associació de Contractistes d'Obra d'Andorra (Acoda). El ministre va apuntar l'impuls que pot suposar per a la reactivació econòmica el fet que «s'obri l'aixeta del crèdit». En el cas del sector de l'automòbil, seria un impuls que s'afegiria al pla Engega, que ofereix descomptes per la compra de vehicles eficients.

El crèdit bancari, vital pel país / Tal i com va assegurar l'Executiu, durant la reunió el president de l'ABA, Miquel Alabern, va coincidir «en el paper de motor que suposa el crèdit bancari per rellançar l'economia». Tot i això, va apuntar que les demandes de finançament no han experimentat un increment en els darrers mesos.

Amb tot, el Govern i els representants del sector s'han emplaçat a aprofundir en aquesta qüestió en properes trobades, un cop l'ABA hagi transmès el contingut de la reunió a les entitats associades. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT