PUBLICITAT

Vessament d'entre 7.000 i 9.000 litres de gasoil a l'Escola Sagrada Família

  • Els tècnics van constatar que no s'havia produït cap vessament al Valira d'orient
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Els tècnics del Govern es van desplaçar dijous al matí a l'Escola Sagrada Família d'Escaldes-Engordany per analitzar una pèrdua al dipòsit de gasoil del centre. Després de descartar un problema amb els comptadors (que detectaven un desfassament important dels litres de gasoil que suposadament hi hauria d'haver), els tècnics de Medi Ambient, Protecció Civil, Indústria i Bombers, van realitzar els treballs de comprovació, i no van constatar que s'hagués produït cap vessament al riu. Els tècnics van avaluar la pèrdua entre els 7.000 i 9.000 litres.

El Govern va informar ahir a través d'un comunicat que el dipòsit, amb una capacitat total de 20.000 litres, havia superat tots els controls que estableix la normativa al respecte. Posteriorment a la comprovació, els tècnics van marcar un protocol per controlar que davant qualsevol possible aflorament al riu es puguin prendre les pertinents mesures preventives. Aquest protocol s'allargarà encara uns dies més.

D'altra banda, el Govern va voler destacar que durant la jornada de dijous i de divendres va garantir en tot moment el subministrament d'aigua calenta i també de calefacció a l'escola a través d'un dipòsit provisional que permet el correcte funcionament del sistema.

Va ser la pròpia direcció del centre escaldenc la que va avisar dijous al matí a Bombers en constatar que el dipòsit de gasoil estava pràcticament buit. Un fet que els va sorprendre ja que l'última recàrrega s'havia fet feia tan just un mes enrera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT