PUBLICITAT

El Consell treballarà la llei de partits polítics de DA

  • Inclou les modificacions demanades pel Greco en quant a finançament
G. G
ANDORRA LA VELLA

El ple del Consell General va aprovar ahir la presa en consideració de la proposició de llei qualificada que regularà els partits polítics presentada per la majoria de Demòcrates per Andorra (DA) i que va rebre el criteri favorable del Govern, argumentat pel ministre d’Interior, Xavier Espot. De fet, Espot es va felicitar que finalment la proposició de llei qualificada de la majoria inclogués alguna de les recomanacions més reiterades pel Grup d’Estats contra la Corrupció (Greco) del Consell d’Europa, pel que fa al finançament i sobretot a la publicació dels noms de les persones físiques i jurídiques que fan donacions als partits. Aspecte que també va destacar el president del grup mixt, Jaume Bartumeu que va lamentar però, que no es limiti el títol de donant a «les persones físiques que són les que tenen el títol de ciutadans». I va insistir en que «les aportacions de persones jurídiques haurien d’estar prohibides».
Sigui com sigui, Baró va defensar la proposició de llei argumentant que «institucionalitzar els partits polítics és el camí necessari cap a una democràcia consolidada» però va matisar que «no és un pas únic ni definitiu». I va resumir l’interès del text per la necessitat «d’aconseguir que els partits siguin més democràtics tant en la seva organització interna com externa per crear una vida política més participativa i dinàmica». Per aconseguir-ho Baró va apostar per la transparència, de manera que «els ciutadans puguin valorar que la democràcia interna es produeix» i va instar la Cambra a treballar perquè «en un termini breu es puguin introduir al reglament del Consell General mesures que assegurin una major transparència i claredat a l’hora de justificar com es gasten les assignacions dels grups parlamentaris».
La consellera, socialdemòcrata, Rosa Gili, va dir que «el nostre grup té clar que cal una llei que reguli els partits polítics». I va afegir que «compartim amb la majoria que Andorra s’ha d’esforçar per complir les recomanacions del Greco». No obstant això, va recordar que tot i haver pres en consideració el text, el seu grup es reservava el dret de fer-hi esmenes. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT