PUBLICITAT

Els cònsols faran reunions sectorials amb els ministeris implicats en les negociacions

CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Comuns i Govern van tenir ahir una nova reunió en el marc de les negociacions per les competències. L'Executiu va proposar canviar el ritme d'aquestes trobades i iniciar una roda de reunions «sectorials» amb cada ministeri implicat, segons va explicar ahir la cònsol d'Escaldes, Trini Marín. La proposta ha estat ben rebuda per part de les corporacions.

D'aquesta manera, les modificacions competencials no es faran via la modificació de la llei que la regula, sinó a través de canvis a les lleis de cada àmbit. O, una altra possibilitat, és desenvolupant reglaments per clarificar el rol de cada part.

Les legislacions que segur que s'han de tocar, al parer dels comuns, són les relacionades amb urbanisme, amb el cens electoral, les carreteres, els serveis socials i els recursos naturals.

En paral·lel, i tal i com també va anunciar Martí, s'iniciaran les negociacions per les transferències. Marín va explicar que li demanaran al ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, que es modifiqui el percentatge que les corporacions locals han de dedicar a inversió, tot recordant que es tracta d'una demanda històrica dels comuns.

Finalment, la cònsol escaldenca va compartir el posicionament de Martí respecte que s'assolirà un acord entre les dues parts. Tot i que es va mostrar menys optimista amb el calendari marcat. «Cal anar més a poc a poc i estudiar-ho bé», va exposar, malgrat que confia que les modificacions estaran enllestides abans que acabi el seu mandat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT