PUBLICITAT

El comú vol traslladar l'escola bressol a l'actual llar de jubilats

  • La voluntat és que l'espai per als padrins vagi a l'Hotel Glòria
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
L'interior de les instal·lacions de la llar d'infants l'Espill Foto: EL PERIÒDIC

l'escola bressol l'Espill de Sant Julià de Lòria, ubicada des de fa quatre anys al carrer de les Escoles, s'integra dins una finca privada i per tant es troba en situació d'arrendament. Per tal d'estalviar el cost que això representa, així com per situar-la a una zona més cèntrica i també per guanyar en instal·lacions, la corporació té la intenció de traslladar-la a l'espai que en l'actualitat ocupa la llar de jubilats, la llar Lòria.

Aquest trasllat es farà un cop la llar de Lòria s'ubiqui a l'Hotel Glòria, edifici que actualment es troba en procés d'obres de remodelació. Fa uns mesos el cònsol menor, Manel Torrentallé, ja va anunciar la intenció del comú de canviar la ubicació de l'espai dels padrins. A l'Hotel Glòria també està previst que s'hi ubiqui el centre d'atenció primària, actualment al costat del centre esportiu.

Amb tot, la voluntat que persegueix el comú lauredià amb aquests dos canvis és el de «dotar de contingut social» aquesta zona per tal de generar «un revulsiu econòmic important» a tot el nucli antic de la parròquia, tal i com va manifestar la cònsol, Montserrat Gil. És a dir, donar-li més vida gràcies a la concentració de serveis, per atraure també a privats (bars, botigues, etc.)

La cònsol també va mostrar-se confiada, després d'un retard de dos mesos per un litigi amb els veïns de l'hotel, que «a finals d'any l'hotel Glòria sigui una realitat». «Estem contents», va manifestar, «perquè està al bell mig del poble, i si finalment al juny s'aproven els canvis a la Llei dels entorns de protecció, la plaça Major canviarà la seva actual imatge, que està molt desfavorida». Tot apunta que així serà ja que el text legislatiu presentat pels comuns ha estat acceptat recentment per Demòcrates per Andorra.

Un Hotel Glòria renovat / Va ser l'octubre de l'any passat quan el Govern va aprovar la licitació de les obres de condicionament de l'Hotel Glòria a la plaça Major, per un import al voltant del milió d'euros. Les obres han de durar 11 mesos i si no hi ha imprevistos d'última hora estaran enllestides a finals d'aquest any.

Es tracta d'uns treballs que impliquen el condicionament de l'estructura de l'edifici i la seva integració amb l'entorn. S'enderrocarà la primera planta de l'edifici (molt degradada) i es construirà una nova coberta, per tal de poder condicionar a posteriori el seu interior. El projecte també inclou l'ampliació de la plaça al nivell de la planta baixa de l'edifici –amb un mirador–, la construcció d'unes escales de comunicacions verticals i un ascensor entre el passatge de la Valireta i la nova plaça. A l'interior, de moment ja s'ha concretat el centre de salut i Comú i Govern estudien la viabilitat de poder-hi traslladar la llar lòria.

Pel que fa a l'escola bressol l'Espill, va ser inaugurada al 2008 en substitució de l'antiga escola a Aixovall i ocupa una superfície de 820 metres quadrats en dues plantes d'un edifici, amb pati interior semicobert. Hi ha sis aules, una aula de psicomotricitat, un menjador i cuina equipada. L'espai permet acollir a 78 infants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT