PUBLICITAT

Martí insta el BCA a «anar de pressa, perquè tenim moltes coses a fer»

  • El cap de Govern insisteix en què l'aportació privada perquè el club sigui a l'ACB ha de ser «més del 50%»
C.GARNICA / JR. BAIGES
ANDORRA LA VELLA

Que el Govern serà al costat del BC River Andorra MoraBanc en la seva feina per aconseguir l'ascens econòmic a l'ACB, és evident. Ja ho han manifestat alguns membres de l'Executiu i ahir el cap de Govern, Toni Martí, ho refermava en declaracions a aquest rotatiu, però hi afegia un punt de celeritat: «Vuit milions són molt milions i és evident que el Govern analitzarà la possibilitat d'ajudar. Però hem d'anar de pressa, perquè tenim moltes coses a fer». Ara bé, Martí puntualitza: «Una de les primícies és que el Bàsquet Club Andorra aporti més del 50%».

«Més de 50% no arribem», va assegurar el cap de Govern. «El senyor Gorka Aixàs sap que el Govern està en plena disposició de començar a pensar en poder ajudar si el River aporta més del 50% d'aquests vuit milions. D'aquest vuit milions», va continuar, «la directiva n'ha d'aportar com a mínim 4,5, i després nosaltres ja ens plantejarem el què». Martí assumeix les dificultats, però considera que l'ascens s'ha de fer. En tot cas, insta a què l'esforç del sector privat estigui a l'alçada del projecte: «A mi m'agradaria que pugessin però també hi ha d'haver un esforç del sector privat».

El màxim mandatari del Govern va recordar que les arques públiques aporten en l'actualitat «540.000 euros», i que el club «en generen 300.000-400.000 més». «Aquest percentatge és 55-45% a favor del Govern», va insistir, tot demanant «més perquè els anys vinents hi has de posar pel cap baix 2,5 milions cada any». «Aquí també vull parlar amb Gorka», va explicar, «perquè el 55-45 es convertiria en 90-10. També vull parlar dels 2,5 milions».

Martí va insistir en què les coses s'han de fer amb la major rapidesa possible. «Tot s'ha de parlar amb molta pressa», va manifestar, tot valorant la feina que el club andorrà està realitzant des de fa temps per poder obtenir els diners suficients: «Si alguna cosa té el Gorka Aixàs és que ningú li pot dir que no hi estigui posant tots els esforços, i sé que està fent molts contactes. I quan se li concreti un estic segur que em picarà a la porta».

LES PRESSES VÉNEN PEL CASAL / De les paraules del cap de Govern queda clar que les presses arriben perquè el Casal de l'Esport ha de passar a una altra ubicació en cas que es concretés l'ascens a l'ACB. Els despatxos actuals de les diferents federacions han de sortir del Poliesportiu, que ha d'augmentar el seu aforament fins els 5.000 espectadors: «S'ha de fer de pressa perquè si s'agafa aquesta opció hi ha obres a fer, hi ha esdeveniments programats que s'hauran de reconduir, s'han de buscar solucions pels mòduls del Casal de l'Esport...». Segons Martí, la situació actual obliga a un treball ràpid i precís, però sempre des del consens entre l'entitat i l'Executiu: «Que la solució s'ha trobat, no. Que hi ha bona predisposició del Govern d'Andorra, sí». El màxim mandatari va recordar que s'han de fer les coses «amb cap perquè vuit milions són vuit milions». Fins el juny no s'ha de pagar a l'ACB, però abans hi ha feina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT