PUBLICITAT

Les hereves de la dona atropellada a Sant Julià rebran 16.000 euros

  • El Tribunal condemna l'autor a un any de presó condicional
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Batllia Foto: TONY LARA

El Tribunal de Corts va condemnar ahir a un any de presó condicional i a 15 mesos de privació del carnet de conduir a l'home que el gener de l'any passat va atropellar mortalment una dona anglesa de 81 anys a Sant Julià. Paral·lelament, ha condemnat a l'home al pagament de 4.000 euros per a cadascuna de les nebodes de la dona, hereves, en concepte de perjudici moral sofert. En total 16.000 euros, tot i que les hereves n'havien demanat 21.000, ja que a més d'aquests diners reclamaven també els costos de l'enterrament (3.000 euros) i del primer desplaçament al Principat (5.000 euros) ja que la dona, tot i residir a Andorra, era anglesa i les seves nebodes vivien allà.

Durant la celebració de la vista la defensa de l'acusat no va discutir els fets ni la culpabilitat del delicte d'homicidi per imprudència greu, ara bé, si que va dir que «les circumstàncies mereixen consideració»: l'acusat no té cap antecedent «ni tan sols multes de trànsit», anava «tan sols 2 km/hora més ràpid de la velocitat permesa en centre urbà», és a dir a 52 km/hora, per tant, «res fa pensar que sigui temerari». L'advocada va subratllar que l'acusat conduïa «de manera prudent» i que, tal i com la Policia va confirmar, «el principal problema va ser l'enlluernament de la calçada», ja que aquell «es un tram de via dolent» –l'encreuament entre l'avinguda Francesc Cairat i Verge del Canòlich–.

Una de les proves a la qual es va agafar la defensa va ser al testimoni de l'acompanyant del conductor, que va declarar que ell tampoc no va veure ni el pas de zebra ni a la dona, i que quan ho va fer i el va avisar, el conductor ja estava frenant.

Però la fiscalia va voler deixar clar que l'acusat es coneixia la via perquè hi passava cada dia, i per tant «hauria d'haver extremat la precaució». Tot i així, la defensa va dir que es tractava d'un «accident fortuït» que «podria haver-nos passat a qualsevol» i va demanar que també es tinguin en compte les «conseqüències psicològiques que ha tingut l'accident per a l'acusat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT