PUBLICITAT

Bartumeu: «Si no gastem, és més fàcil presentar els números»

  • L'IRPF es debatrà al Consell el 24 d'abril i el grup mixt hi votarà a favor
L. F M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del Grup Parlamentari Mixt, Jaume Bartumeu, ahir. Foto: ÀLEX LARA

En les «breus reflexions d'urgència» sobre la liquidació del Pressupost 2013, el president del grup mix, Jaume Bartumeu, va qualificar ahir la presentació del Govern de «excessivament triomfalista». Pel que fa a les despeses, Bartumeu va criticar ahir que «és una manera molt fàcil de dir que ‘he fet menys dèficit' quan no es gasta el què està pressupostat». Segons va subratllar el president del grup mixt, el 2013 «només» es va liquidar el 54'07% de la inversió compromesa, així doncs, «s'han estalviat més d'un un 40% per fer reduir el dèficit». Bartumeu va concloure que «si no gastem, és més fàcil presentar els números».

Pel que fa als ingressos, Bartumeu va voler subratllar l'augment dels ingressos produït per les taxes del tabac, que el 2013 va ser de 113'5 milions d'euros, 13'5 milions més que el 2012, «cosa que permet certes alegries a l'hora de dir que s'ha ingressat molt». Per altra banda, però, va destacar «l'evolució positiva» per tal de diversificar els ingressos i deixar de dependre d'aquest impost i del dels carburants, tot i recordar que «aquesta ja era la nostra voluntat política quan estàvem al Govern i els que ara hi són no van voler».

IRPF / Bartumeu va anunciar ahir que el Consell General debatrà el projecte de Llei de l'Impost sobre la Renda les Persones Físiques (IRPF) el proper 24 d'abril. El president del grup parlamentari mixt també va informar que, malgrat resten certs aspectes que «no ens agraden», «ens han aprovat i hem transaccionat un paquet important d'esmenes», i «hi votarem favorablement». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT