PUBLICITAT

L'USdA reclama regular la situació dels eventuals

  • El sindicat retreu al Govern de DA que fomenti la «precarietat laboral»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La Unió Sindical d'Andorra (USdA) ha reclamat al Govern que reguli la situació dels treballadors eventuals de l'Administració per solucionar la desigualtat de condicions amb els funcionaris i acabar amb la «precarietat» de la seva situació laboral. El sindicat recorda que aquest col·lectiu està format per unes 300 persones, moltes de llarga durada i insisteixen que aquests treballadors es mereixen una equiparació de les condicions laborals amb els funcionaris.

L'USdA lamenta en un comunicat que el Govern no hagi introduït mesures per pal·liar aquesta situació i que s'estigui retardant en el temps «per no adaptar-se a la realitat actual» i solucionar «la desigualtat que significa tenir treballadors amb diferents condicions de treball realitzant les mateixes feines».

El sindicat recorda que els eventuals de l'Administració estan subjectes a una relació contractual que es regeix per la normativa laboral, de manera que són contractats «sense la necessitat d'haver de seguir un procés de selecció basat en els principis d'igualtat, mèrit, publicitat i concurrència». A més, afegeixen que no poden fer cursos de capacitació i actualització professional com els funcionaris de caràcter indefinit, cosa que va «en detriment del servei que es dóna al ciutadà».

La contractació d'eventuals està també en el punt de mira d'SDP. El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, va entrar l'abtil passat una pregunta al Consell General en relació a la contractació de personal eventual per part del Govern. Bartumeu va assegurar que tenen «constatacions» de l'arribada «important de treballadors amb contracte eventual», un fet que vulneraria la llei actual en relació a la prohibició d'efectuar noves contractacions a l'administració.

SDP demana informació detallada per ministeris, departaments i àrees respecte a les noves contractacions dels anys 2012 i 2013, sense comptar les que estan incloses dins el programa de suport a aturats. També demana el salari, el motiu de la contractació i si havia treballat anteriorment pel Govern.

Des de Socialdemocràcia i Progrés consideren que l'Executiu està «dissimulant» al pressupost del 2014 i que per tant «costa d'aclarir» on s'encabeixen tots aquests eventuals de més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT