PUBLICITAT

Els Campionats del Món de Chamonix, l'objectiu de la FAM

  • Euan Prieto (18 anys) és la novetat de l'equip nacional d'on cau Joan Valls i no entra, de moment, cap dona
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ferran Teixidó, Òscar i Marc Casal, i a la dreta el jove Euan Prieto, de 18 anys, que debutarà amb l'equip nacional Foto: TONY LARA

Aquesta temporada és any de Campionats del Món de curses de muntanya. La cita serà a Chamonix del 27 al 29 de juny, i allà tindrà dipositades gran part de les seves esperances la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), que amb tot tindrà dificultats per puntuar si no troba a temps una dona per formar equip. En aquest sentit, cap canvi, perquè en categoria femenina els tècnics continuen pentinant el mercat esportiu del Principat sense èxit, mentre que de la base, això sí, sembla que surten perles per polir com la d'Euan Prieto, que amb 18 anys entra per primera vegada en l'equip nacional tot i que per adquirir experiència i centrar-se especialment en les curses de la Copa d'Andorra i de la Copa d'Espanya de Vertical.

Els germans Òscar i Marc Casal i Ferran i Xavier Teixidó, a més de Prieto, formen l'equip del que cau aquesta temporada Joan Valls. Aquest no va complir amb els objectius esportius de la temporada passada fonamentalment per una lesió i ell mateix, segons va dir ahir el seleccionador, Carles Font, ha decidit no ser aquesta campanya. Pel que fa a la categoria femenina, la FAM va informar ahir que els treballs se centren en veure si «alguna esportista que deixa altra federació» té la idea de poder incorporar-s'hi, però sense dir cap nom perquè són ells els interessats en parlar directament amb les possibles candidates. «Volem mirar noies de qualitat», va manifestar Font, «que hagin deixat de competir en altres federacions i que puguin participar amb nosaltres». En tot cas, per a Chamonix, del 27 al 29 de juny, n'haurien de tenir si és que Andorra pretén obtenir una bona classificació final per equips.

PENDENTS DE L'AUGMENT DEL NIVELL / Preguntats els corredors pels objectius de la temporada, la tònica predominant va ser tenir cura perquè «cada temporada és diferent». El boom que ha experimentat la muntanya fa que el nivell hagi augmentat considerablement, perquè països que abans no tenien ni representació, ara en tenen de corredors bons que van sortint «de sota les pedres», en paraules d'Òscar Casal. «Vull continuar gaudint, és el més important», va dir Ferran Teixidó, que hi va afegir una idea que els seus companys van recollir com a pròpia: «Els objectius depèn de la gent que hi hagi. Jo no vull millorar de cara a la resta, sinó per mi i els meus cronos».

LES WORLD SERIES / Les Skyrunners World Series tindran gairebé sempre Òscar i Marc Casal a més de Ferran Teixidó. Amb tot, el calendari inclou 11 curses en un calendari que s'allargarà fins l'11 d'octubre. El transcurs de la temporada manarà.

XAVI TEIXIDÓ, LLARGA DISTÀNCIA / Ja apuntava maneres la temporada passada i aquest any es confirma que Xavi Teixidó se centrarà en la llarga distància. Si arriba a temps de recuperar-se d'una fissura per una caiguda entrenant en bicicleta, debutaria el 10 de maig als 83km de la Transvulcania Ultramarathon de la Palma (Espanya), però tot indica que Chamonix el veure batallar per primera vegada en l'ultradistància. Xavi Teixidó disputarà, a més, l'Ultra Mític (112km) de l'Andorra Ultra Trail Vallnord de l'11 de juliol, i el 13 de setembre l'Ultra Cavalls de Vent del Cadí-Moixeró (90km).

PRIETO, DE MOMENT, LESIONAT / Euan Prieto, la perla andorrana de 18 anys, no sap encara, segons va manifestar ahir durant la presentació de l'equip, quin serà el seu rendiment en uns nivells superiors als que ha competit ara, i vol esperar a debutar per analitzar-ho. En tot cas, la Copa d'Espanya viurà una primera cursa sense ell, el 12 d'abril, perquè no arribarà a temps en estar recuperant-se d'una lesió de turmell. El seu debut serà al Quilòmetre Vertical de Fuente Dé, a Cantàbria, el 8 de juny, per continuar el 26 de juliol a la Vertical Cereisaleu de Palacios del Sil, a León, i acabar la cita espanyola el 9 d'agost a Arredondo, també Cantàbria.

Per a la Copa d'Espanya, Font va anunciar que hi ha la possibilitat que s'hi afegeixi a alguna cursa alguns dels corredors del Centre de Tecnificació.

¿I LA COPA D'ANDORRA? / Un any més, i sempre depenent dels estats de forma i dels calendaris, l'equip nacional intentarà al màxim poder competir a la Copa d'Andorra de curses de muntanya, calendari que encara no s'ha fet públic. «Volem fer caliu», va assegurar el seleccionador.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT