PUBLICITAT

Els advocats faran serveis d'orientació jurídica

  • Volen tractar aspectes com el dret a la intimitat i el dret a la informació
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Badia, durant una entrevista per EL PERIÒDIC Foto: ÀLEX LARA

El Col·legi d'Advocats d'Andorra impulsarà a partir d'aquest mes un seguit d'accions per acostar a la societat els serveis que presten els advocats i tractar, també, els aspectes legals més freqüents en què es poden trobar immersos els ciutadans. Entre aquestes, hi haurà serveis d'orientació jurídica i atenció a l'usuari sobre aspectes legals quotidians com lloguers o deutes.

El degà del Col·legi d'Advocats, Francesc Badia, va explicar ahir que «ens agradaria tocar des de temes laborals fins a temes de societats, de relació amb l'administració, processals, i també aspectes que van una mica més lluny, com els constitucionals: el dret a la intimitat, el dret a la informació, etc. Aquests temes que sovint interessen el ciutadà però que són una mica eteris i que convé que coneguin per ser conscients dels seus propis drets».

Cost de la visita / Els serveis que s'ofereixen des del Col·legi sovint són desconeguts pel ciutadà, que es veu frenat per dues qüestions: el possible cost de la visita i el fet d'exposar aspectes íntims a un professional. Per trencar amb aquesta idea, des del Col·legi s'ofereix un servei de consultes gratuïtes per tal d'orientar els usuaris que tinguin dubtes abans de contractar un advocat. «És important que quan algú tingui un dubte o desconegui quines són les conseqüències d'un acte –ja sigui una contractació o un tràmit– és absolutament imprescindible que pugui consultar un advocat. Quan es tracta només d'una consulta, sovint els advocats ni tan sols ho cobrem i, en canvi, pot arribar a ser determinant per a les conseqüències d'aquest acte», va afegir Badia.

La contractació o la successió són dos dels àmbits més freqüents i problemàtics per als ciutadans i que es podrien estalviar si disposessin de la consulta prèvia amb un especialista. Segons Badia, «en la successió hi ha molta gent que no fa testament perquè diu que no té res, però avui tothom disposa d'un compte corrent, un contracte d'arrendament d'un pis o un petit cotxe. El fet de tenir un testament representa molt pocs diners i simplifica moltíssim la vida als altres», va recollir l'ANA.

A banda d'obrir les portes a la ciutadania, el Col·legi també segueix vetllant per millorar la qualitat de l'estat de dret, impulsant iniciatives com per exemple la proposta d'establir la mediació al país, les formacions a diferents professionals en l'àmbit legal i els postgraus que s'han impulsat a l'UdA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT