PUBLICITAT

La Taula de Senderisme aposta per crear una marca pròpia

  • La plataforma vol valoritzar els senders com a recurs turístic
EL PERIÒDIC
SORT

Periodic
La Taula de Senderisme de l'Alt Pirineu i Aran reunida a Sort, ahir Foto: ACN / MARTA LLUVICH

La Taula de Senderisme de l'Alt Pirineu i Aran, reunida a Sort, s'ha marcat com accions per a aquest any aconseguir una senyalització homogènia a totes les comarques. L'objectiu d'aquesta senyalització és poder catalogar els camins de manera igual a tot el Pirineu i facilitar el recorregut als usuaris. Aquesta codificació conjunta estaria relacionada amb la senyalització i informació addicional com durada, desnivell o dificultat. L'aposta de la Plataforma de treball sobre el senderisme és crear la marca senders de l'Alt Pirineu. Pere Porta, director de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu, ha dit que els senders són un recurs propi del Pirineu que cal valoritzar com a recurs turístic.

De la Taula de Senders de l'Alt Pirineu en formaven part fins ara tècnics. La participació a la Plataforma s'ha ampliat als agents privats i al sector turístic amb la voluntat de donar valor als senders com a recurs turístic, informa l'ACN.

Xarxa de camins / L'Alt Pirineu suma una gran xarxa de camins i un dels veritables problemes és el seu manteniment. D'aquestes reunions n'han de sortir les prioritats i un únic criteri a seguir a l'hora del seu manteniment, senyalització o simbologia.

Pel que fa a la marca conjunta hauria de ser l'Agència Catalana del Turisme l'encarregada de crear aquesta homologació dels camins de la mateixa manera que ho ha fet en altres aspectes, ha dit Porta.

Durant la reunió de la Taula de Senderisme s'ha concretat un programa d'activitats per al 2014, entre els que hi ha cursos, creació d'un butlletí electrònic, jornades i accions de promoció conjunta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT