PUBLICITAT

S'identifiquen les mancances en el sistema de retribució i del funcionariat

  • Quarta reunió de la Taula de Funció Pública
  • S'ha tractat un paquet de quatre elements: mobilitat, carrera professional, Gada i sistema retributiu
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


La quarta reunió de la Taula de la Funció Pública, que ha tingut lloc aquest dimarts, ha servit per identificar les mancances en el sistema de retribució i la carrera professional dels funcionaris. Així ho ha explicat el president de la taula, Bruno Bartolomé, que ha afegit que sobre la base de les mancances, de cara a la propera reunió es començarà a treballar en propostes de millora pel que fa a la carrera professional i al sistema d'avaluació Gada. En la sessió d'aquest dimarts s'ha tractat un paquet de quatre elements relacionats entre si: la mobilitat, la carrera professional, el Gada i el sistema retributiu.

Bruno Bartolomé ha explicat que durant la reunió s'han identificat els punts forts i febles sobre aquests quatre àmbits, de manera que en les properes dues o tres sessions es treballarà en les propostes de millora.

La sessió del 28 de setembre se centrarà en la carrera professional i el Gada. En aquest sentit, Bartolomé ha manifestat que actualment 'la trajectòria professional ha quedat contaminada amb l'avaluació del Gada' que és el que permet créixer en cada franja professional. Amb la revisió de la llei es pretén ampliar el ventall de possibilitats perquè el progrés de la carrera professional inclogui altres elements de valoració de la tasca feta pels funcionaris, de manera que augmenti la motivació i la implicació del treballador. Amb l'actual sistema, segons Bartolomé, els funcionaris no perceben una vinculació clara que valori els coneixements, l'experiència o el compromís. Per aquest motiu, és important buscar altres elements de mesura que puguin valorar l'acompliment i aportació al lloc de treball.

Bartolomé ha destacat l'entesa de tots els membres de la taula a l'hora d'identificar els problemes que presenta la llei, i ha reconegut que la tasca difícil serà la de definir les propostes de millora. Unes orientacions que es veuran reflectides en l'informe que es presentarà al Consell General perquè si ho considera oportú modifiqui la Llei de la funció pública. En aquest sentit, Bartolomé ha apuntat que cal modificar el text perquè és un element clau per les finances de l'Estat i la sostenibilitat de l'administració.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT