PUBLICITAT

Vendre el Nou Espai al soci

  • El Barça explica a Andorra el projecte del canvi de cara abans del referèndum
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ramon Cierco, ahir durant l'exposició del projecte Nou Espai Barça Foto: TONY LARA

El Nou Espai Barça i els 600 milions d'euros de despesa que suposarà mereixen una explicació al soci. D'aquesta manera, el FC Barcelona ha desplegat l'estratègia d'explicar cara a cara en diferents reunions amb socis –40.000 han rebut la caravana en les últimes tres setmanes– i de distints llocs el projecte de canvi de cara de les infraestructures de l'entitat. La campanya pel vot positiu del pròxim dissabte –el Barça rep el Betis, però les votacions es podran fer des de les 9.00h del matí fins les 21.00h de la nit– està en disposició de dir que la feina d'informació és feta, però del que es desprèn de reunions com la d'ahir al Centre de Congressos d'Andorra la Vella és que hi ha dubtes.

De moment, la venda de la idea es fa amb cura. Vídeo, dades, gràfics amb l'evolució visual i el resultat, respostes a totes les preguntes i discursos clars. Ahir els encarregats de portar la veu cantant van ser Ramon Cierco, vicepresident de la Fundació i responsable del futbol formatiu del club, i Javier Faus, vicepresident primer.

Entre els dubtes, saber si el canvi de la primera graderia, que es farà una mica més vertical, provocarà un problema greu amb la reducció de seients, o saber si el projecte tindrà un cost de 600 milions d'euros –el club en posarà 400, els altres 200 arribaran del patrocinador, sense el qual «no es farà res», segons Faus– i es podrà mantenir aquesta xifra o, com és habitual, hi haurà un sobrecost alt. I si això afectarà en matèria de fitxatges –aposta «per la Masia», en paraules de Faus–, i si l'economia del club ho patirà –el deute, segons es va informar ahir, es reduirà en 230 milions d'euros fins 2016: era de 431 al 2010 i es vol deixar-lo en 200 al 2016–. Tot plegat, una idea «il·lusionant», segons Cierco, per a un club que lluita per ser «el millor del món»: «Espero que el sí guanyi. És un projecte engrescador i ens posarà al dia respecte a altres clubs en matèria de l'estadi».

El canvi de cara és notable –600 euros, és clar que ho ha de ser...–, i inclou deixar sota mínims el Mini Estadi i traslladar allà un Palau que avui és desfasat i té la targeta groga de la FIBA, que fa temps que avisa de les seves deficiències. 22 hectàrees de terreny per canviar el concepte: zona per passejar, oberta, integrada al barri amb una anella al voltant del Camp Nou, més places d'aparcament subterrànies, millor l'oferta de restauració, apropar les oficines del club, que la mobilitat per accedir a l'estadi sigui l'idònia –un exemple: dels actuals 10 o 12 ascensors, passar a més de 40 i escales mecàniques–, i tot plegat per fer del Barça més que un club.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT