Un Planasa intimidat pel campió ajuda a que la festa sigui perfecta

• El BCA s’acomiada de la categoria amb una victòria cruel contra el cuer
I.M.

Amb l’ambient ben escalfat pels actes previs, al BC River Andorra MoraBanc no li va costar gens agafar el ritme. El Planasa, amb un sac excessivament ple de respecte al campió, va ser més part de l’espectacle que un rival que si perdia s’anava a la LEB Plata. Després d’una cistella inicial de Mesa es va trobar amb un 10-2 en l’electrònic amb només tres minuts de joc. La pintura era propietat de Trías ja des del primer quart, al qual va anotar 7 punts; l’exterior el controlava Green, amb un tres de tres en triples. Tot anava sobre rodes a l’acabament del primer quart: s’havia assolit la barrera dels deu punts (23-13.
El Planasa estava bloquejat i el show va prosseguir en el segon parcial. Va resistir el cuer de l’Adecco Or l’intercanvi de cistelles en els primers quatre atacs però es continuava notant que anava amb una marxa menys. Que si Blanch s’anticipava a una passada, que si Schreiner li pispava la cartera a Mena, que si Éric Sánchez forçava una personal en atac... Detalls com aquest i el domini en el joc interior (20 rebots dels locals per 13 dels visitants) van anar augmentant la renda fins arribar al descans amb un contundent 47-30. El Navarra semblava ser un ingredient més de la festa, i no un equip que lluitant per mantenir-se. Tenia peu i mig a Plata i l’altre mig el va posar al tercer quart. La diferència va anar en augment amb dos parcials més de 9-0 i 12-2. L’entrada als últims deu minuts marcava un 71-45. Un +26. Estava ja tot dit. El triomf final, per 95-50, suposa la millor manera de celebrar l’ascens a l’ACB d’acomiadar al Poliesportiu la categoria.