PUBLICITAT

CYRIL DESPRES, «Del Dakar ho sé tot, només em falta familiaritzar-me amb el cotxe»

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Despres, amb una rèplica del 208 DKAR, ahir a la seu de Peugeot Foto: ÀLEX LARA

PILOT DE PEUGEOT

Cyril Despres (Fontainebleau, França; 1974) va ser presentat el passat dimecres com un nou pilot de Peugeot, marca francesa d'automòbils que després de 25 anys d'absència torna al Dakar. Això vol dir que el pilot d'Arinsal deixa de competir amb motos i es passa a les quatre rodes per formar un equip temible amb l'altre fitxatge estrella de la marca del lleó: Carlos Sainz. L'Automòbil Club d'Andorra ja li ha tramitat la llicència de cotxes. La número 007. El James Bond del desert.

–¿L'aposta de Peugeot per vostè està relacionada amb la seva nacionalitat?

–No. Es pura casualitat. Es tracta d'una marca francesa que ha fitxat un pilot francès però no crec que aquest sigui el motiu pel qual s'han fixat en mi. Ni m'ho qüestiono.

–¿Com va anar el procés de selecció?

–Sé que era una llista molt reduïda de pilots i poc més. Quan em van trucar vaig tenir clar que no deixaria escapar l'oportunitat.

–Ha fet 14 Dakars dels quals n'ha acabat 12 i n'ha guanyat 5. ¿Per què aquest canvi ara?

–Són molts anys i cada vegada costa més trobar noves motivacions amb la moto. Al final no sabia ni com ni quan retirar-me… Aquesta oportunitat és genial per continuar treballant motivat.

–¿Què creu que ha vist en vostè Peugeot ?

–El director general, Bruno Famin, deia que es requereix físic, tècnica, navegació i ganes de guanyar. Pel meu currículum soc una aposta segura. Del Dakar ho sé tot, només falta que em familiaritzi amb el cotxe.

–¿Li exigiran victòries?

–Si m'han escolli no serà per anar a passejar, s'ha de ser realista. Però acabo d'arribar com per pensar en guanyar. De moment vaig a aprendre, sempre amb humilitat i aprofitant que tinc un mestre de luxe com és Carlos Sainz. Estaré molt atent a aquest projecte.

–¿Yamaha li ha posat traves per evitar que marxés a Peugeot?

–No, no. Vull donar-li les gràcies perquè ha vist que era una oportunitat que només passa una vegada en la vida i m'han deixat anar. Amb Yamaha, en pocs mesos, hem fet un tercer i un quart lloc al Dakar. No va acabar com jo volia però anàvem pel bon camí. És cert que deixo una feina no acabada però continuaré ajudant-los tot el que pugui perquè no vull deixar un projecte que veia possible.

–¿Ha parlat amb algun altre pilot del Dakar des que ha signat amb Peugeot?

–Sí, amb molts. He parlat amb Nani Roma, amb Peterhansel, amb Coma... Tots m'han felicitat perquè és el moment idoni per fer aquest canvi i saben que això només passa una vegada.

–¿Què ha comentat amb Coma?

–M'ha felicitat amb un missatge i al final posava: ‘See you soon, maybe'.

–¿Ja sap qui serà el seu copilot?

–No encara. I no pots imaginar-te els missatges que tinc de gent que s'ofereix. S'ha de veure perquè tan acostumat que estava a anar sol en la moto... Aquesta decisió serà important.

–¿Es veu preparat per donar el salt?

–Només canvio una moto per un cotxe, són feines similars. Diumenge aniré a Saragossa a fer uns tombs emb el cotxe, un Peugeot 208 DKR, que ja tinc ganes de saber la sensació d'anar en aquest cotxe.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT