PUBLICITAT

La Nations League donarà a Andorra més opcions de guanyar

  • Començarà al 2018 i constarà quatre divisions definides mitjançant el rànquing
EL PERIÒDIC
ASTANA

La història de sempre de que un partit de la selecció de futbol és sinònim de derrota pot canviar d'aquí a quatre anys. Les 54 federacions membre de la UEFA van aprovar dijous per unanimitat, en un Congrés Ordinari celebrat a Astana (Kazakhstan) la creació d'una nova competició que arrencarà al 2018: la Nations League.

El format exacte està encara per definir, però la idea és que les 54 seleccions europees es dividiran en quatre grans divisions, definides en funció dels rànquings de coeficient. Això permetrà a Andorra, presumiblement enquadrada en l'última categoria, jugar contra rivals de menys entitat i per tant tindrà més opcions d'empatar i guanyar. Els combinats nacionals competiran per ascendir a un grup superior o per convertir-se en campió, títol que permetrà la classificació automàtica per als play-off previs a les Eurocopes.

Abans de l'edició del 2020, cada grup es dividirà en quatre seccions de tres o quatre seleccions i en cadascuna d'elles es disputaran entre quatre i sis partits, amb partits d'anada i tornada en format lligueta, entre setembre i novembre del 2018.

La final a quatre de la competició, que jugaran els guanyadors de cada secció del grup A –quatre–, s'iniciarà al 2019 i els play-off per la Euro s'emplaçaran al març del 2020. Així doncs hi haurà lluita per ser campió, per la promoció o per evitar el descens, així com per classificar-se per als play-off de la Euro. No obstant això, l'accés directe a una Eurocopa continuarà sent la mateixa, tot i que ara començarà al mes de març després d'un gran torneig i no al setembre, com es fa ara, a més de tenir un campió en cada any imparell.

Un dels motius de pes pel qual s'ha creat la Nations League és que les federacions, entrenadors, jugadors i aficionats senten cada dia més que els amistosos internacionals no aporten una adequada competició esportiva i ja al 2011 van demanar a la UEFA que busqués una solució. A més, la competició ajudarà a millorar la qualitat i reputació del futbol, sobretot perquè permet a tots els països jugar contra rivals d'un nivell similar però també per mantenir l'equilibri entre clubs i seleccions. En poques paraules, matar el virus FIFA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT