PUBLICITAT

Encamp tanca el pressupost de l'any passat amb números blaus

  • El superàvit del 2013 s'eleva a dos milions d'euros
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
El ple del Comú d'Encamp presidit per Jordi Mas, ahir Foto: ANA

El Consell de Comú d'Encamp va aprovar ahir la liquidació pressupostària de l'exercici del 2013, que es tanca amb un superàvit de dos milions d'euros. El cònsol major d'Ecamp, Jordi Mas, va explicar que «el tancament de l'exercici reflecteix un superàvit de 4,29 milions d'euros, però 2,2 milions fan referència a un crèdit demanat i per tant, el superàvit real són dos milions que han servit per eixugar deute». Mas va puntualitzar que «el deute total del Comú d'Encamp a data 31 de desembre del 2013 se situava en 35,2 milions d'euros». Els auditors dels comptes comunals van destacar que el 2013 és la primera vegada en sis anys que s'aconsegueix l'equilibri pressupostari en operacions corrents. Així, amb unes despeses corrents de 18.440.472 euros i uns ingressos corrents de 18.419.754 euros, el resultat pressupostari corrent aboca un dèficit de 20.718 euros, que el cònsol major va considerar «molt petit tenint en compte el volum de les xifres». No obstant això, amb el superàvit aconseguit «s'ha pogut eixugar deute» va afirmar Mas.

Tot i els resultats positius, des de l'oposició, el conseller socialdemòcrata Joan Sans va decidir abstenir-se en la votació perquè va considerar que «s'ha dut a terme una mala praxis en la gestió pressupostària política». I va afegir que «el supost no tenia un full de ruta més enllà de la contenció», criticant també que «s'obtingui un superàvit retallant serveis als ciutadans». Sans va al·legar que «si s'hagués tancat amb menys superàvit no s'haurien hagut de retallar serveis i igualment hi hagués hagut un resultat positiu». En canvi, la consellera del grup mixt, Eluska Galdós, va decidir votar a favor del pressupost «pels esforços en contenció», va matisar i va considerar que «el treball tècnic que s'ha fet ha estat positiu». Amb tot va recordar el seu desacord total amb el projecte de pressupost presentat al 2013.

Reclamació de deutes /En la sessió d'ahir el conseller socialdemòcrata Joan Sans també va retreure a la majoria que «s'hagin felicitat per haver obtingut el compromís del Govern de pagar 300.000 euros de les obres del Centre d'Atenció Primària de la parròquia». Tal com va recordar, la quantitat que es venia reclamant des de feia anys era de 800.000 euros, que «amb l'augment de l'IPC s'hauria situat al voltant d'un milió d'euros». Sans va argumentar que «el Govern també deu diners a la corporació local pel circuit de gel del cap del Port d'Envalira, i que totes les corporacions anteriors ho havien reclamat, però que des que va començar aquest mandat encara no s'ha exigit el deute que té l'Executiu, que en aquest cas seria al voltant dels 3,5 milions d'euros».

Mas va matisar aquestes afirmacions explicant que tot i que la reclamació del deute corresponent al CAP sí que es dóna per tancada amb el compromís per part del Govern d'ingressar 300.000 euros el 2015, «això no vol dir que no se segueixin reclamant altres deutes, sinó que se segueixen reclamant tots».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT