PUBLICITAT

Sancions de fins a 300 z a qui no reculli els excrements

  • Amb el lema OH M*RD#!, s'han editat 15.000 fulletons i cartells
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

La cònsol major d'Escaldes, Trini Marín, i la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, van presentar ahir la nova campanya de sensibilització dels comuns per reduir i sensibilitzar sobre la presència d'excrements de gos a les vies públiques, parcs i prats de les set parròquies. Les dues cònsols van admetre que és un motiu de queixa habitual dels veïns i que la manera de frenar aquest fet és amb sancions i sensibilitzant, «que la gent prengui consciència».

Amb el lema OH M*RD#!, s'han editat 15.000 fulletons i cartells que s'ubicaran a tots els comuns. A més, seguint l'ordenança sobre tinença d'animals de companyia es preveuen sancions de 60 a 300 euros per als propietaris que no recullin les defecacions dels seus gossos. La campanya es posarà en marxa dimarts vinent, 1 d'abril, va informar l'ANA.

Segons van reconèixer les cònsols d'Escaldes i Ordino, la presència de defecacions al carrer és difícil de sancionar. Per una banda, perquè els amos normalment recullen les caques quan veuen la presència dels agents comunals, i de l'altra, perquè la presència de cagades no només es dóna al carrer sinó també als parcs, camins i prats fomentant la propagació de malalties, van remarcar.

Amb tot, Marín va indicar que cada quinze dies gestionen dues o tres sancions per aquest motiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT