PUBLICITAT

Tots a celebrar-ho!

  • El River MoraBanc es retroba amb l'afició després de l'ascens en l'últim partit a casa de la temporada
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els jugadors celebren el títol de campions de Copa, el 31 de gener passat al Poliesportiu contra el Palencia Foto: tony lara

aquesta nit, per fi, es retroben l'afició i la plantilla del River Andorra MoraBanc després de l'ascens originat per la derrota del Quesos Cerrato Palencia a Lugo el dissabte passat. És el dia que tothom somiava amb viure quan va començar tot el 5 d'octubre a Ourense. Toca celebrar una temporada històrica en majúscules, per al club i per a tot el país, amb un doblet i el retorn a l'ACB després de divuit anys d'absència.

El club té més ganes que ningú de festa i per això s'han fet tot tipus de preparatius i el director general, Francesc Solana, va enviar un missatge al públic: «Volem demanar a tothom que vingui amb antel·lació. Últimament costa que la gent entri al pavelló i esperem el ple. A més hi ha actes previs al partit i no volem que ningú se'ls perdi». S'espera ple, unes 2.000 persones, tot i que ahir a la tarda encara quedaven 270 entrades a la venda. Tampoc faltaran les autoritats del país i el president de la Federació Catalana, Joan Fa.

El mambo començarà a les vuit de la tarda al hall del Poliesportiu. Allà hi haurà un mural i una càmera perquè la gent que vulgui deixi el seu missatge de felicitació a l'equip. «Després un sorteig d'una samarreta signada pels jugadors i amb tot el material que tinguem muntarem un vídeo», va avançar Solana.

Ja a la pista, es presentarà el partit (21.00 hores) amb tots els equips de la base i amb un mosaic, gentilesa de MoraBanc, que donarà a la grada un toc tricolor i es donarà pas al Gran Carlemany.

En les pauses del partit actuaran el club de ball en línia i el grup de hip-hop de l'àrea de jovent d'Encamp. Al descans es farà també la cistella Pasteur des de mitja pista i en acabar vindrà el gran show: per començar una petita sorpresa amb els jugadors de la base i el primer equip. Després es procedirà a l'entrega del trofeu de campions de l'Adecco Or i alguna sorpresa més.

«ENMIG DE TOT HI HA UN PARTIT» / Joan Peñarroya ja va demanar dilluns que la gent s'animés aquesta nit a anar al Poliesportiu per ajuntar el binomi afició-equip, el gran secret de l'èxit. Ahir va tornar a recordar-ho però amb matisos. Serà difícil que el líder mantingui l'espurna que tenia quan hi havia un objectiu en joc, però tot i així vol que el River MoraBanc s'arrossegui pel parquet: «Aquest partit ha de ser una festa, però sobretot tot allò que l'envolta. Nosaltres [el vestidor] no ens podem oblidar que enmig hi ha un partit que hem de jugar amb respecte al rival, a la competició i a nosaltres mateixos. El rival està en una situació complicada i no ens posarà les coses fàcils», va deixar clar el tècnic manresà, sempre amb l'esperit guanyador per davant. I de fair-play també, perquè la resta d'equips tenen molt en joc encara.

El rival és el Planasa Navarra, que juntament amb el Barça B ocupen les places de descens. Una derrota al Poliesportiu suposaria la pèrdua matemàtica de categoria per als navarresos. La resta de partits es jugaran a la mateixa hor a i les places de play-off per definir quin equip es guanya al parquet l'altra plaça vacant pujar a l'ACB.

SCHREINER ES VESTIRÀ DE CURT / Peñarroya promet que els seus alumnes donaran guerra però també vol que tots els jugadors tinguin minuts i puguin acomiadar-se de l'afició. Entre ells Thomas Schreiner, que després de tres mesos lesionat per fi es vestirà de curt: «Em falta força a les cames, no tinc ritme, no tinc forma física, però sí moltes ganes de jugar», van ser les paraules del base austríac, que també va dubtar sobre si la pròxima campanya continuarà: «M'agrada Andorra, estic molt a gust aquí. Acabo contracte i tinc ofertes d'Àustria però encara és d'hora per tornar a casa», va dir sense gaire convenciment. Malgrat tot va agrair a tothom –afició, companys, cos tècnic, club... No es va deixar ningú– pel recolzament que ha sentit mentre no podia jugar. Avui ho farà de nou en el que ell desitja que sigui «una gran festa de celebració amb el pavelló ple».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT