PUBLICITAT

Calidae sosté que l'avinguda és transitable si no canvia la Llei

  • L'associació d'hotelers i comerciants recorrerà la decisió de la Batllia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dos joves es fan una fotografia a l'entrada de la zona de Carlemany per a vianants, aquesta tardor passada. Foto: TONY LARA

L'Associació CarlemanyCalidae va lamentar ahir que la Batllia hagi desestimat dues de les seves demandes contra, Vivand, l'avinguda Carlemany per a vianants, i estudia, un cop hi hagi el pronunciament en relació a la resta de recursos, recórrer al Tribunal Superior. De fet, malgrat que la Justícia hagi sentenciat que el tram de Vivand és de titularitat comunal, des de l'associació van tornar a sostenir que «si forma part de la xarxa bàsica, això implica que la via tingui trànsit, i si deixa de tenir-ne s'hauria d'haver modificat la Llei».

Les mateixes veus van reiterar que «el projecte no ha revitalitzat el comerç ja que molts negocis han tancat i ha generat pèrdues importants en d'altres». Des de CarlemanyCalidae també es va considerar que «Vivand només és positiu quan hi ha gent a l'avinguda, i que en canvi entre setmana no funciona i fa anar molt malament als negocis». Per això, l'associació vol fer una nova acció reivindicativa en l'immediat en que es proposa «donar a conèixer xifres que avalin aquest perjudici econòmic». Val a dir però, que el comú escaldenc va anunciar abans d'ahir que està a l'espera de rebre les enquestes als comerciants i empresaris per valorar l'impacte de la zona de vianants en els negocis, així com el nivell d'adhesió amb què compta realment per part dels operadors.

Més demandes / CarlemanyCalidae vol esperar que la Batllia es pronunciï sobre la resta de demandes per decidir si tira endavant un recurs d'apel·lació al Tribunal Superior. Un dels arguments que podrien al·legar és el fet que «atès que el tram d'avinguda està considerat com a xarxa bàsica, això implica que la via tingui trànsit, i si deixa de tenir-ne, caldria modificar la Llei». Les sentències de la Batllia desestimen les demandes al·legant que el tram de l'avinguda és de titularitat comunal i posen en dubte la legitimació activa del col·lectiu de demandants, i assenyalen que un acte administratiu, com és un edicte de convocatòria per a un concurs públic, no pot ser objecte d'impugnació perquè no té valor normatiu. En el cas de la demanda contra l'exposició pública del projecte, la Batllia el considera improcedent, ja que paradoxalment «s'impugna una forma de participació ciutadana en l'actuació de l'administració, i rebutja la impugnació indiscriminada de qualsevol actuació del Comú relacionada amb la creació de la zona de vianants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT