PUBLICITAT

La plaça Coprínceps tindrà terrasses tot l'any i una decoració unificada

CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Calvet parla amb un operari de les obres de l'escenari, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El cònsol menor d'Escaldes, Marc Calvet, va explicar ahir in situ quines seran les obres d'embelliment i millora de la Plaça Coprínceps, amb l'objectiu de convertir-la en un reclam turístic més potent i potenciar la part alta de la parròquia. Els treballs es troben ara a la fase dos de tres concretades, i consisteixen en la creació d'un escenari fix pensant sobretot en els festivals d'estiu, i en la renovació de l'enllumenat, amb leds i millor il·luminació general a la plaça. Pel que fa a la fase tres, en la qual ja s'està treballant i que està previst que s'acabi abans que comenci la propera temporada d'hivern, inclourà la instal·lació de terrasses durant tot l'any i també un embelliment de les façanes, de manera que la plaça «quedi més harmònica», va manifestar Calvet.

La corporació ja ha iniciat converses amb la propietaris i comerciants de la plaça per concretar com seran aquestes terrasses. Pel que fa a les façanes, es tracta d'«anellar-les amb un aspecte decoratiu» per oferir «un ambient més acollidor».

Però el que està en marxa ara mateix és la fase dos, en què destaca aquest escenari fix de fusta, una mica més baix que el que es posava de manera temporal fins ara, perquè quan no aculli festivals pugui servir també com a banc per a seure. Aquest escenari, junt amb el nou enllumenat, té un cost total de 71.000 euros per a la corporació,

D'altra banda, Calvet va informar que s'està estudiant la viabilitat de poder cobrir l'espai de concerts per tal de no estar subjectes a les inclemències metorològiques, un aspecte que va afectar molt durant l'estiu passat.

Pel que fa a la fase 1, que ja s'ha acabat, consistia en treure la zona de pas per a vehicles. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT