PUBLICITAT

Cauen del programa Serpieri i Manara, però entra Gallego

  • Homs, il·lustrador de 'Millenium', firma el cartell de la 18a edició del saló
A. L.
LA MASSANA

Periodic
El cartell del saló, amb Spirou, Obèlix, Corto Maltés i Superlópez Foto: JOSEP HOMS

Ens havia posat setmanes enrere i aquiímateix el nou president de l'Associació del Còmic, Josep Samarra, el caramel a la boca, amb una espectacular exposició consagrada as tres grans mestres del còmic eròtic italià –Milo Manara, Serpieri i Magnus– per celebrar de la manera més oportuna la majoria d'edat del saló, que tindrà lloc del 4 al 6 d'abril. Doncs no. L'exposició es posposa per a millor ocasió, potser perquè la cosa era massa atrevida per als estàndars familiars a què ens té acostumat el saló, però perquè no sigui dit programa a canvi un altre autor de pit i cuixa: l'espanyol Blas Gallego, reconegut portadista que un bon dia va descobrir el còmic eròtic i s'hi va quedar (comprensiblement) enganxat. A la Massana compareixerà –probablement, adverteix Samarra– amb una insòlita, prometedora sèrie que retrata l'evolució de l'orgia al llarg de la història, des dels neandhertals fins a l'estricta contemporaneïtat, passat per l'antic Egipte, per la Grècia i la Roma clàssiques i per l'Edat Mitjana.

Gallego posarà el picant d'un cartell en què als noms ja avançats per EL PERIÒDIC –els catalans Josep Homs (Millenium) i Jaime Calderón (Isabelle, la louve de France)–cal afegir els de José Domingo, que debuta a la Massana amb Aventuras de un oficinista japonés (millor obra al saló del còmic de Barcelona del 2011, i que ha deixat el llapis i s'ha passat amb armes i bagatges a la tableta), i Enrique Corominas, a qui els seguidors de la sèrie Joc de trons coneixeran perquè n'és l'il·lustrador oficial de la versió europea de la sèrie (en còmic) però que a les Fontetes compareixerà amb les planxes d'El retrato de Dorian Grey. Perquè és ben veritat que no es pot tenir tot. El cartell, un any més eminentment espanyol –¿no troben a faltar un Philipe Xavier, un Vance, un Sommer?–, es completa amb la presència de tres il·lustradors mallorquins –Paco Díaz, Guillem March i Tomeu Morey– que triomfen en el mercat del superheroi ianqui: el, primer, amb X-Men; March, amb Catwoman; i Morey, com a colorista de Justice League. I tot això, sense oblidar-nos de Paco Roca i Los surcos del azar –l'estupenda mostra sobre l'epopeia dels espanyols de La Nueve en l'alliberament de París i que es pot visitar des de dissabte passat al Museu del Còmic–ni d'Antonio Guiral, una de les màximes autoritats en la història de la historieta espanyola, que ens descobrirà els nooms emergents del còmic peninsular.

Pel que fa al cartell del saló, que tenen aquí dalt, el firma aquesta edició Homs, que ha fet posar davant de Sant Joan de Sispony clàssics del gènere –des d'Spirou i Obèlix fins a Corto Maltés i Superlópez. El tríptic l'ha il·lustrat aquesta vegada Calderón, que fa venir a la Closeta la seva Isabelle, i atenció, perquè l'ARCA entra definitivament en l'edat moderna, amb nova pàgina web, canal Youtube i codis QR per completar les exposicions. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT