PUBLICITAT

Despres correrà el Dakar 2015 en cotxes amb Sainz a Peugeot

  • El pilot d'Arinsal deixa les dues rodes amb cinc entorxats i després de la mala experiència amb Yamaha
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A l'esquerra, Despres amb un Peugeot antic de Vatanen i Giroux. A la galeria, a bord del nou cotxe que durà al Dakar 2015 Foto: Flavien Duhamel/Red Bull

Peugeot va anunciar ahir el seu retorn al Dakar després de 25 anys d'absència i ho farà amb magnificència. La marca de cotxes francesa va fer saltar aquesta bomba informativa al show-room de la seva seu principal als Camps Elisis de París. I no era per menys perquè ho farà amb un tàndem temible: Cyril Despres, cinc vegades campió en motos i Carlos Sainz, bicampió del Mundial de ral·lis i guanyador de l'edició del 2010. Un dream team a tenir en compte en el 2015.

Així doncs el pilot d'Arinsal deixa les dues rodes amb quinze edicions a les esquenes, de les quals ha guanyat un terç. És el millor currículum que es pot tenir per donar el salt a les quatre rodes, sobretot vista la mala experiència viscuda amb Yamaha en l'edició d'aquest any, amb la qual no va tenir una màquina amb suficients garanties com per lluitar pel triomf.

Peugeot va guanyar el Dakar durant quatre anys seguits –entre el 1987 i el 1990– i per a l'any vinent també tindrà garanties per repetir, quan es compleixin 25 anys de la darrera victòria. Té a dos titans per aconseguir-ho i va de la mà de la marca de begudes Red Bull i de la petroliera Total. Despres ha estat una llegenda en motos. Torna amb un cotxe preparat i dos pilots llegendaris. Una sorpresa, el sí del pilot d'Arinsal: «Quan fas el Dakar en moto passes fins a deu hores sol cada dia i tens temps per pensar sobre moltes coses. De fet la idea de canviar de categoria se'm va ocórrer en el darrer Dakar i curiosament Red Bull i Peugeot em van fer aquesta increïble proposta poc després d'acabar la prova. Em sento orgullós de la decisió que he pres, és un somni per a mi començar aquesta nova etapa en la meva carrera esportiva».

Hi ha pilots de motos d'èxit que han aconseguit guanyar el Dakar també en cotxes, però Despres no vol comparacions: «Per començar vull aprendre i ajudar en tot el que pugui. Tinc l'equip i el company ideals per créixer. Sé que podré adaptar-me tot i que no serà fàcil compartir tanta estona amb un copilot perquè porto quinze anys pilotant sol, però trobo que serà estimulant».

De la seva banda, Carlos Sainz es mostrava entusiasmat per haver signat amb Peugeot: «Sé que aquesta marca quan competeix, lluita per guanyar, com jo. La proposta era massa bona com per rebutjar-la».

ETAPES MARATÓ PER COTXES / Fa un parell d'anys, Peugeot va polvoritzar la Pikes Peak Hill Climb amb Sébastien Loeb, un primer símptoma de que volia tornar a l'elit en el món del motor de competició. Per a l'any vinent el repte és més complex en una cursa de màxima resistència pel desert. A més, com a novetat, l'organització obrirà les etapes marató –fins ara exclusiva de les motos– als cotxes i camions. Seran dos dies sense assistència. Realment es tracta d'un repte per a una marca mítica i dos pilots de llegenda. Que tremoli Peterhansel.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT