PUBLICITAT

Pablo i la cistella de la temporada

  • El capità del River MoraBanc va protagonitzar en el partit de divendres contra el Corunya una cistella d'esquenes
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: BCA

Divendres de la setmana passada. L’electrònic del Poliesportiu indica que queden 5min 10s perquè acabi el primer quart. Van 9-0 i el Leyma Natura Corunya treu de banda. Caín rep i esmaixa amb ràbia. És la primera cistella dels gallecs en un partit en el qual d’inici manen les defenses.

Hampl reprèn el joc donant-li l’esfèrica a Dani López, que puja la pilota i, ja en el perímetre, obre a la dreta a Navarro, que surt de la zona interior. Aquest li torna a Dani i el base busca Trías en l’ampolla. El sostre del River cedeix a Pablo Sánchez, que amaga un triple i torna la pilota a la pintura. Trías, d’esquenes, busca la manera de girar-se però el seu marcador no li concedeix opció de tir, així que torna a cedir-li la pilota al capità. Els 24 segons de possessió estan a punt d’esgotar-se i Pablo penetra fins a la zona de tirs lliures, una mica escorat a l’esquerra, salta alhora que gira en l’aire i, quan està totalment d’esquenes, tira sota la botzina i anota l’11-2, una cistella de Play Station. 

«Un xusco», que va admetre ell, però possiblement la millor de la temporada. «No l’he pogut tornar a veure», admet el capità, «però va ser bestial», rememora.

Pablo i Trías van estar parlant d’aquella cistella després del partit. S’expliquen que el pivot se l’havia de jugar a la pintura «però me la torna» i gairebé no queda temps. Així que penetra a cistella buscant la falta personal «però ningú del Coruña ve a aturar-me». Salta alhora que tothom a la banqueta li diu que tiri i ho fa... Enlaire i d’esquenes. «Alguna vegada ho havia provat en entrenaments però mai jugant... Com anava en carrera, només per la inèrcia aquestes pilotes se’n van i vaig optar per tirar una mica a la dreta...». I va entrar neta, després de picar el taulell. «Poques com aquesta he vist en la meva carrera», complementa Joan Peñarroya. «Són situacions puntuals en què no tens ningú a qui recórrer, ha saltat amb el temps a sobre no et queda una altra que fer un tir inversemblant. Gairebé mai entren però aquesta... Sí, possiblement sigui la millor cistella de la temporada a la l’Adecco Or». La repetirà l’any que ve a l’ACB: «Tant de bo. I que sigui amb la samarreta del River MoraBanc». 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT