PUBLICITAT

La FAF tindrà dos camps més a la Borda Mateu a partir de setembre

 
Una instal·lació es farà servir per acollir partits de lliga i l’altra estarà disponible per acollir entrenaments
 
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

campp
Els terrenys de la Borda Mateu on es faran els camps de futbol, amb el 360ºxtrem a l’esquerra, ahir.. Foto: TONY LARA

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha arribat a un acord escrit amb el propietari dels terrenys de la Borda Mateu de la capital, Jesús Maestre, per llogar una parcel·la d’uns 10.000 metres quadrats amb la intenció d’augmentar el número de camps de futbol al Principat. El terreny està entre el centre indoor de freestyle 360ºxtrem i el riu.
El desig de l’entitat que presideix Víctor Santos és el de disposar de la nova instal·lació a partir del setembre, perquè estigui operativa per a la nova temporada. Les obres no tenen data d’inici, però es calcula que s’iniciaran al mes de maig i estaran a punt per la primera jornada de la competició, abans de l’octubre, o fins i tot per a la Supercopa, tot i que en principi es disputarà a l’Estadi Comunal.
Allà s’hi farà, segons el projecte inicial, un camp de futbol per acollir partits principalment de la Lliga Nacional –tant de Primera com de Segona– i un altre camp complementari de mides més petites –com els annexos que hi ha a Aixovall i al Comunal– destinat als entrenaments, que és la gran demanda dels equips. Tots dos seran de gespa artificial, de manera que s’evitarà un deteriorament de la superfície com el que patia el Comunal no fa més de cinc anys i la despesa en el manteniment és molt més econòmica que si fos natural.

FINS A DOS CAMPS MÉS EN UN FUTUR / El projecte inicial de la Borda Mateu preveu, a banda dels dos camps de futbol, una caseta per als vestidors similar a la d’Alàs i les torres d’il·luminació. Les grades, ara per ara no són viables perquè per allà hi ha torres de l’STA i no hi ha espai material per ubicar seients per al públic en la banda del riu. De llargada sí que sobra un munt d’espai i per això s’està meditant construir, a mig termini, dos camps més. La llarga durada d’aquest contracte permet fer una inversió com deu mana.
D’aquesta manera la FAF es cura en salut per si ha d’emigrar d’Aixovall, camp que pertany a un altre propietari privat, René Pujol, i amb el qual no acaba d’haver una entesa per renovar el contracte d’un lloguer que va expirar a finals del 2004. L’alt preu que es demana en la renegociació del lloguer i, sobretot la seva durada, continuen sent el gran problema que manté bloquejades les converses. La FAF no està disposada tampoc a invertir en remodelar una instal·lació que ja comença a caure a trossos si no té garantit un contracte per molts anys perquè seria llançar els diners si, com qui diu demà, ha de marxar.

¿EL NOU AIXOVALL? / Si la situació no es desencalla, la Borda Mateu podria convertir-se en el nou Aixovall; serà la solució al gran maldecap del futbol amb les instal·lacions en els darrers anys i malgrat tot, la intenció de la FAF és la de continuar al camp lauredià, actual centre neuràlgic per entrenar – sobretot a l’hivern– dels prop de 110 equips que hi ha al Principat. També hi ha Alàs, un problema per fer desplaçar els equips de la base; el Comunal, l’únic de gespa natural que només acull partits; Sant Ermengol i Ordino, inservibles quan hi ha nevades; i el futur Estadi Nacional, només per a les seleccions. Els dos terrenys de joc de la Borda Mateu permetran més flexibilitat d’horaris i més temps a tothom per entrenar. I amb això el futbol andorrà ja guanya molt. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT