PUBLICITAT

El Govern atorga set crèdits per afavorir l'economia

  • La reactivació econòmica és l'objectiu que es demana
  • Hi ha hagut 30 sol.licituts per beneficiar-se
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

30 empresaris han formalitzat les tramitacions administratives per poder-se acollir al programa de finançament privilegiat per a empreses i negocis de nova creació, innovació, reconversió i projectes emprenedors, i han dipositat les sol.licituds i els seus projectes de negoci al Servei de Tràmits de Govern, per a la seva avaluació per part de la Comissió Mixta, segons va informar ahir el Govern mitjançant un comunicat.

Set sol.licituds han estat valorades favorablement per la Comissió mixta constituïda per a l'avaluació dels projectes presentats, per un import total de 572.540 euros. Els beneficiaris de les ajudes del programa de finançament preferent ja han formalitzat les corresponents operacions de crèdit, a les entitats bancàries de la seva elecció.

D'altra banda, la Comissió ha denegat set sol.licituds de finançament privilegiat que no complien amb els requisits del Decret. La resta estan en curs d'avaluació per part de la Comissió, que ha augmentat la freqüència de les reunions per tal d'agilitzar el procés d'avaluació per a la concessió dels préstecs, atenent la creixent demanda dels empresaris per acollir-se al programa.

La majoria dels projectes preveuen la creació d'un nou negoci i el desenvolupament d'activitats innovadores i pioneres al Principat. Igualment s'han presentat projectes emprenedors, que pretenen arriscar mitjançant l'oferta de nous productes i serveis. En aquest sentit, s'han presentat tres projectes que superen l'import màxim de 250.000 euros previstos en el marc del present programa. Tal i com ho estipula la normativa referent, el Govern haurà de valorar si justifiquen un alt grau d'interès social o econòmic, tenint en compte, si és el cas, l'avaluació favorable de la Comissió Mixta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT