PUBLICITAT

El Lycée acull a Arcalís el Campionat de França UNSS

  • Aquesta competició escolar arrossegarà uns 300 visitants i Andorra tindrà sis equips
  • L'andorrà va acabar a poc més de mig segon del guanyador en la prova de descens
I. M.
ANDORRA AL VELLA

El Lycée Comte de Foix serà l'organitzador del pròxim Campionat de França per equips de la Unió Nacional d'Esport Escolar (UNSS) d'esquí alpí i surf de neu, que es disputarà a Arcalís del 21 de març al 4 d'abril vinents per a les categories de college –segona ensenyança– i batxillerat.

La UNSS és una associació que gestiona l'esport escolar i que compta amb un milió de llicències –la tercera més alta al país veí del nord per sota del tennis i el futbol– i és, per tant, una de les competicions de més pes entre els col·legis.

Aquesta competició no segueix la mateixa normativa que la Federació Internacional d'Esquí. Promou els valors de l'esport però sobretot potencia l'esport femení i la formació de joves a nivell d'àrbitres, jutges i/o organització.

Per això els equips de cada centre escolar es formen de tres en tres, més un extra que faci tasques de jutge, i han de tenir un nen i dues nenes obligatòriament. El Lycée Comte de Foix, que és l'encarregat del programa d'esquí i estudi que existeix actualment al Principat, ha aconseguit classificar tres equips: els dos de college d'alpí i surf de neu, com a campions regionals, i el de batxillerat. S'hauran de mesurar a la resta de campions de totes les regions de França vinculades amb els esports de neu i també als tres equips de la Federació Andorrana d'Esquí que hi participaran sota la categoria de convidats.

El Campionat Gal UNSS arrossegarà 80 equips diferents, 240 corredors i un total de 300 persones comptant els acompanyants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT