PUBLICITAT

Peñarroya mostra predisposició per continuar a la banqueta a l'ACB

  • El club també té clar que el de Manresa és l'entrenador idoni: «És la primera i única opció», diu Solana
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El vestidor al complert es retroba en el primer entrenament 'Postascens'. Foto: TONY LARA

Han passat tres dies des que es va confirmar l'ascens esportiu del BC River Andorra MoraBanc a l'ACB i és encara molt d'hora per parlar de les planificacions per a la pròxima campanya quan ara toca la feina bruta de despatxos amb l'objectiu d'aconseguir els més de set milions d'euros que calen per jugar a l'elit del bàsquet espanyol.

Sí que podem parlar d'intencions i sembla que hi ha una sintonia total. Peñarroya, amb un somriure d'orella a orella en la roda de premsa i amb un relaxament davant dels micròfons que fins i tot el fan irreconeixible, va deixar clara la seva postura sobre la pròxima temporada: «Jo és clar que vull continuar. Vull créixer i no hi ha millor lloc que aquest club». L'estiu passat ja va rebre ofertes de dos equips ACB, un d'ells del Manresa i va preferir seguir a Andorra enlloc de tornar a casa seva o de donar un salt de categoria en la seva carrera com a entrenador que pot fer ara. Amb el BCA a l'elit difícilment marxarà del Principat. Perquè ell és el pare d'aquest projecte i vol gaudir-lo en l'elit i perquè també sent Andorra com casa seva. «Jo estic molt a gust aquí. Treballo bé, hi ha sintonia amb la justa, amb Solana, amb el cost tècnic. Tinc amb tothom una relació professional i personal molt bona i sé que encara podem créixer més. Aquest és el lloc ideal per a mi».

Les seves paraules no deixen lloc al dubte: o li arriba una oferta irrebutjable o no es mou d'aquí. El club, de la seva banda, també s'ha pronunciat i en la mateixa línia que el tècnic: «És la primera i única opció per nosaltres. Per suposat», deixava ben clar el director general, Francesc Solana. I el president, Gorka Aixàs, va anar més enllà: «Tant Solana com Peñarroya són la nostra primera i única opció». La cúpula els vol mantenir com peces clau.

EL PROJECTE ACB TENIA MÉS MARGE / La d'ahir era la primera roda de premsa de Peñarroya des de l'ascens i va admetre estar vivint un dels millors moments de la seva carrera a les banquetes. Molt sentimentalista, va fer una repassada exprés a la seva trajectòria des que va arribar a Andorra, no sense abans recordar la importància de tornar a l'elit: «Aquest cap de setmana quedarà en la memòria. Quan passin els anys es donarà més valor al que hem fet en les darreres temporades, amb el colofó de l'ascens a l'ACB. El primer dia que vaig seure amb Aixàs i Solana vaig veure que hi havia entesa però ningú pensava que ho faríem en quatre anys», va assenyalar per recordar que totes les decepcions viscudes fins a dia d'avui es deuen a guanyar tants partits. «Les victòries ens han permès lluitar per tot i és aquí on arriben les decepcions. Però allò ens va servir per aprendre i formar-nos. Ara ja ho hem aconseguit i el pròxim divendres tindrem un partit a casa que servirà per gaudir i per unir el binomi equip-afició, a la qual volem agrair el seu recolzament durant tot l'any. Quan comenci el partit tindrem el màxim respecte al rival, però també és cert que qualsevol celebració serà bona». I Schreiner, que encara no està bé, tindrà minuts perquè sigui homenatjat: «És l'últim partit a casa i volem que la gent reconegui el seu treball vital aquesta temporada», finalitza Peñarroya.

EL PRESSUPOST PER A L'ACB / La cúpula del River MoraBanc té ara el repte d'aconseguir set milions, els necessaris per afrontar amb garanties el retorn a l'ACB. S'han de pagar uns tres milions del cànon, que són a fons perdut, 1,5 més dels ascensos i descensos, retornables si es perd la categoria i 3 milions més de pressupost. Josep Maria Camp va admetre que Turisme està disposat a ajudar recordant també que serà necessari l'ajut privat.

Andorra la Vella q Ahir a la tarda hi havia sessió del BCA al Poliesportiu d'Andorra. Era la primera després de la celebració de l'aliró de dissabte, en el qual van faltar Jordi Trías i Gerbert Martí en tenir compromisos personals a Barcelona. El vestidor es va retrobar al complert per tornar a celebrar l'ascens amb abraçades i bromes contínues en un entrenament distès. Tot eren somriures en un grup que continua unit i alerta als moviments als despatxos, que tenen una temporada tan vital com la esportiva per aconseguir retornar el club tricolor a l'elit del bàsquet espanyol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT